До новин

В окупованому Харцизську зупинилися два містоуторюючі заводи

14 листопада, 2016
Банкрутство підприємств
В окупованому Харцизську зупинилися два містоуторюючі заводи

Харцизький трубний завод та завод «Силур» припинили роботу через дії російських окупантів.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на блог журналіста Дениса Казанського.

«Ще одна сумна і далеко не остання історія про те, як людська дурість і безглузда ненависть до власної країни обертається тяжкими наслідками для мешканців цілого міста, який опинився під контролем «ДНР», - пише журналіст.

У місті Харцизьку до війни існувало два містоутворюючих підприємства — канатний завод «Силур» і Харцизький трубний завод. Тепер обидва залишилися без замовлень, скорочують персонал, затримують зарплати і взагалі «дихають на ладан». На трубному питання про закриття заводу постало ще в минулому році. Тоді адміністрація пообіцяла не закривати завод, але скоротила зарплати. Виробництво фактично зупинено. Тепер настала черга і «Силуру». У жовтні канатний завод зупинився. Є велика ймовірність, що вже назавжди. Працівники заводу через зупинку не отримали грошей і тепер обурено пишуть петиції окупаційній владі Харцизька.

«На харцизькому телеканалі «Сфера» навіть показали сюжет про це. Але що толку писати петиції, якщо в умовах бананової республіки такі підприємства працювати просто не можуть? Можна збирати мітинги проти законів економіки хоч кожен день, але вони від цього навряд чи зміняться. Смішно і сумно одночасно. Працівники заводу скаржаться, що зупинені печі потім неможливо буде запустити. Вимагають, щоб їх почули. Зовсім вже нічого не зрозуміло. Раніше Київ не чув Донбас, тепер уже виходить, що Донбас не чує сам себе», - додає Казанський.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, кримські окупанти почали банкрутити феодосійський «Склопластик».

Коментарі
Додати коментар