До новин

ФГВ поскаржився правоохоронцям на мільярдні злочини топ-менеджерів банку «Михайлівський»

15 листопада, 2016
Резонансні справи
ФГВ поскаржився правоохоронцям на мільярдні злочини топ-менеджерів банку «Михайлівський»

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб подав у правоохоронні органи чотири заяви про скоєні злочини топ-менеджерами та посадовими особами Банку Михайлівський на 5,2 млрд грн.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Фонду.

Також уточнюється, що стосовно всіх акціонерів і топ-менеджерів було подано 435 заяв на 192,2 млрд грн.

«У процесі формування реєстру на виплати вкладникам та перевірок укладених ПАТ «Банк Михайлівський» договорів Фондом було виявлено, що значна кількість клієнтів банку стали жертвами шахрайських схем, тому що укладали з банком не договори банківського вкладу, а договори позики із фінансовими компаніями. Відповідно, такі кошти не підпадали під державні гарантії», - додали у відомстві.

Станом на 14 листопада вкладникам Банку Михайлівський виплачено 1,27 млрд грн або 96% від загального реєстру.

Нагадаємо, що в травні в банк Михайлівський була введена тимчасова адміністрація. Пізніше стало відомо, що за день до цього банк продав свої кредити іншим фінкомпаніям.

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб почав ліквідацію Банку Михайлівський 13 липня. З 18 липня ФГВФО анонсував виплати гарантованих відшкодувань вкладникам банку.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, зібрані Гройсманом чиновники розмірковують, що робити із ошуканими вкладниками «Михайлівського».

Коментарі
Додати коментар