До новин

ФГВФО подав апеляцію на виграш Укрінбанку

17 листопада, 2016
Резонансні справи
ФГВФО подав апеляцію на виграш Укрінбанку

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб подав апеляційну скаргу на рішення суду першої інстанції, яке не набрало чинності, щодо інформації, оприлюдненої в прес-релізах про ситуацію навколо ПАТ «Укрінбанк».

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Фонду.

Мова йде про рішення Господарського суду Києва від 27 жовтня по справі № 910/14236/16.

Фонд гарантування вкладів вважає, що вказане рішення є необґрунтованим та прийнятим з порушенням норм матеріального та процесуального права, а висновок суду не відповідає матеріалам та обставинам справи.

У Фонді є всі підстави стверджувати, що оголошення, розміщені ФГВФО 15, 20 і 21 липня 2016 року на своєму офіційному веб-сайті щодо ситуації, яка сталася навколо ПАТ «Укрінбанк», є достовірними, спрямованими на захист законних інтересів вкладників і кредиторів неплатоспроможного Укрінбанку, в тому числі і держави в особі державної установи Фонду гарантування.

Нагадаємо, Укрінбанк не зміг повернути свою ліцензію, але його спроби виправити репутацію виявилися успішнішими. 27 жовтня Господарський суд Києва по справі № 910/14236/16 визнав недостовірною липневу інформацію ФГВФО про виявлені співробітниками Фонду махінації з активами Укрінбанку, що ліквідується.

Коментарі
Додати коментар