До новин

«Ельдорадо» судитиметься з Фондом гарантування через заяви про арешт

18 листопада, 2016
Резонансні справи
«Ельдорадо» судитиметься з Фондом гарантування через заяви про арешт

Рітейлер «Ельдорадо» планує звернутися до суду з позовом проти Фонду гарантування вкладів фізичних осіб через звинувачення у зв'язках з банком «Михайлівський» і заяв про арешт мережі.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Не дивлячись на відсутність будь-якого правового зв'язку «Ельдорадо» з банком «Михайлівський», ми вітаємо останні рішення держорганів, спрямовані на врегулювання конфлікту з вкладниками даного банку... Однак вважаємо, що заява директора департаменту розслідування протиправних діянь і протидії корупції фонду є спробою дестабілізувати роботу нашої компанії напередодні сезону високих продажів шляхом нанесення репутаційного збитку в очах покупців і бізнес-партнерів», - повідомила прес-служба.

При цьому, як уточнили в прес-службі рітейлера, компанія також готує судовий позов до Фонду в зв'язку з заявами директора департаменту розслідування протиправних діянь і протидії корупції фонду Мисник про необхідність накладення арешту та стягнення грошових коштів з бізнесу підприємця Віктора Поліщука, в тому числі, з мережі «Ельдорадо», яка йому належить.

«Змушені заявити, що Мисник, як посадова особа Фонду, і сам ФГВФО понесуть правову відповідальність за наслідки своїх безпідставних заяв відповідно до законодавства України», - говориться в повідомленні.

Мисник в середу в ході «круглого столу» на тему «Банкрутство банків: пошук і покарання винних» заявила, що Фонд сподівається продати активи Поліщука і стягнути кошти з пов'язаних осіб, в тому числі, мережі «Ельдорадо» в зв'язку з банкрутством банку «Михайлівський».

Як відомо, 14 листопада Шевченківський райсуд Києва прийняв рішення про накладення арешту на майновий комплекс «Гулівер» Поліщука.

Коментарі
Додати коментар