До новин

Суд дозволив прокурорам обшукати мерію Кривого Рогу по справі збанкрутілого «Океану»

18 листопада, 2016
Резонансні справи
Суд дозволив прокурорам обшукати мерію Кривого Рогу по справі збанкрутілого «Океану»

Печерський районний суд Києва 31 жовтня дозволив слідчому Генпрокуратури провести обшуки в виконкомі Криворізької міськради в справі про оборудки посадовців ПАТ «Миколаївський суднобудівний завод «Океан» на користь структур нардепа Вадима Новинського.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням «Наші гроші».

Суд задовольнив клопотання слідчого в рамках розслідування кримінального провадження від 20 березня 2014 року.

Слідство встановило, що в 2012-2016 роках посадовці «Океану» створили штучну кредиторську заборгованість заводу, довели його до банкрутства і заволоділи майном підприємства. Посадовці заводу діяли у змові з групою невстановлених людей, які були службовими особами інших фірм. Одна з них – ТОВ «Віком». Реєстраційні справи цієї фірми знаходяться в Криворізькій мерії і доступ до них отримав слідчий.

З інших ухвал суду відомо, що слідство вважає незаконним передачу інвестиційних сертифікатів Пайового венчурного недиверсифікованого закритого інвестиційного фонду «Мегаполіс-Інвест» на користь ТОВ «Консалтинг-Гамма».

Остання фірма контролюється нардепом Вадимом Новинським, купівля сертифікатів зробила його основним кредитором миколаївського заводу. В кінці минулого року «Океан» було визнано банкрутом.

ТОВ «Віком» припинило свою діяльність, раніше воно було записане на американську «Селмер венчес ллс» та на кіпрську компанію «Парасенд венчерз Лтд».

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, суд відібрав у екс-президента «Океану» право зберігати майно заводу.

 

Коментарі
Додати коментар