До новин

Черкаські прокурори «відвойовують» гуртожитки державного підприємства-банкрута

21 листопада, 2016
Банкрутство підприємств
Черкаські прокурори «відвойовують» гуртожитки державного підприємства-банкрута

З метою захисту інтересів держави та суспільства прокуратура звернулася до Черкаського окружного адміністративного суду з адміністративними позовами щодо зобов’язання Черкаської міської ради прийняти гуртожитки підприємства-банкрута до комунальної власності міста Черкаси.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу прокуратури.

«Згідно з вимогами чинного законодавства України, у разі банкрутства державного підприємства, об’єкти належного йому державного житлового фонду, в тому числі гуртожитки, передаються в установленому порядку до комунальної власності відповідної територіальної громади», - наголошують у прокуратурі.

За даними правоохоронців, у ході реалізації представницьких повноважень шляхом вступу до господарської справи про банкрутство державної житлово-побутової фірми «Обрій-1» встановлено, що всупереч вимогам законодавства до цього часу залишаються не прийнятими Черкаською міською радою до комунальної власності міста Черкаси 6 гуртожитків загальною вартістю близько 40 млн грн, які перебували на балансі державної фірми «Обрій-1», визнаної банкрутом у 2009 році.

«Вказане унеможливлює реалізацію законних прав їхніх мешканців на приватизацію та суперечить інтересам держави, як власника цих об’єктів, в частині забезпечення їх ефективного використання та утримання. Зазначене стало підставою для звернення прокуратури до суду з відповідними позовами, наразі Черкаським окружним адміністративним судом відкриті провадження у вказаних справах, до яких на стороні прокуратури третіми особами вступили мешканці гуртожитків. Робота на вказаному напрямі триває», - додали у прокуратурі.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, громаді Полтави пообіцяли до кінця року передати гуртожитки підприємств-банкрутів.

Коментарі
Додати коментар