До новин

Руслан Сидорович: Україна потребує глобальної реформи у сфері банкрутства

21 листопада, 2016
Події
Руслан Сидорович: Україна потребує глобальної реформи у сфері банкрутства

До кінця року законопроект щодо підвищення ефективності процедур банкрутства №3132 повинен пройти перше читання, а у лютому 2017 має бути остаточно ухвалений.

Про це заявив народний депутат, член парламентського комітету з питань правової політики та правосуддя Руслан Сидорович під час ІІ Форуму з конкурсного права: «Стягнення. Реструктуризація. Банкрутство», проведеного Асоціацією правників України, повідомляє журналіст інформаційного порталу Банкрутство & Ліквідація

Він підкреслив, що у нинішньому вигляді законопроект має суттєві недоліки. Зокрема, він не повною мірою враховує баланс інтереси кредиторів, боржників, арбітражних керуючих, суддів та держави.

«У нас є усна домовленість з профільним комітетом, Мінюстом та МВФ, яких ми переконали щодо хибності існуючої редакції нинішнього законопроекту. В межах двох тижнів має бути узгоджена консенсусна версія по цьому проекту, після чого він буде внесений на розгляд економічного комітету. До кінця року пройдемо перше читання. На друге читання вийдемо у лютому», - зазначив парламентар.

За словами Руслана Сидоровича, робоча група у Верховній Раді напрацювала документ, який має усунути недоліки законопроекту № 3132.

«У ньому є той критично необхідний мінімум, який потрібен у галузі банкрутства, і який дозволить арбітражним керуючим бути справді самостійними, незалежними особами, які зможуть отримувати справедливу нагороду за свою роботу, будуть вмотивовані. Крім того, цим документом передбачається прозорість процедури реалізації майна. Щоб арбітражний керуючий сам був зацікавлений у швидкій реалізації майна. Це два критичних моменти, які зменшать корупційність цього процесу і пришвидшують його», - зазначив народний депутат.

За словами Руслана Сидоровича, законодавчі зміни у сфері банкрутства мають перерости у масштабну реформу галузі банкрутства.

«Сподіваюся, ми зможемо вийти на процес глобальної реформи у галузі банкрутства. У рамках міжфракційного об'єднання «За впровадження повного циклу публічної політики» ми з колегами та представниками  громадянського суспільства намагатимемося створювати закони відповідно до європейських норм. І саме банкрутство візьмемо як одну з модельних реформ. Щоб ми за кілька років змогли вийти на великий процесуальний кодекс, який би регулював відносини у сфері банкрутства», - заявив народний депутат.

За його словами, на часі також розробка законодавства у сфері банкрутства фізичних осіб. 

Коментарі
Додати коментар