До новин

Через ProZorro вперше продали активи банку, що ліквідується

22 листопада, 2016
Продаж
Через ProZorro вперше продали активи банку, що ліквідується

У новій системі «ProZorro.Продажі» відбулись перші чотири аукціони з продажу активів банків, що ліквідуються.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

«Відбулись перші аукціони з продажу активів банків, що ліквідуються, за новою системою «ПроЗорро.Продажі». На торги виставлялися права вимоги за кредитами ПАТ «Західінкомбанк», - йдеться в повідомленні.

У Фонді зазначають, що нова система продажу активів банків, що ліквідуються, «ProZorro.Продажі» вийшла на новий етап. 17 листопада відбулись перші чотири аукціони: на продаж виставлялися права вимоги за кредитами ПАТ «Західінкомбанк».

Участь у кожному з аукціонів взяли по двоє учасників. За словами директора Департаменту консолідованого продажу та управління активами Фонду гарантування Юлії Берещенко, ФГВФО очікує, що нова система продажу активів виправдає покладені на неї очікування.

«Першу статистику за обсягами продажів з її використанням, скарг та відгуків на її роботу - можна буде побачити вже наприкінці листопада. Та для більш грунтовних висновків, потрібно щоб система успішно попрацювала хоча б кілька місяців, і довела, що технічно закриває всі проблемні аспекти, з якими ми стикаємось при роботі незалежних майданчиків», - сказала Берещенко.

Нагадаємо, в основу нової системи електронних торгів покладено принцип рівноправного доступу як потенційних покупців, так і організаторів торгів до виставлених на продаж активів. Лот, внесений банком у систему, відображається відразу на всіх майданчиках. Уся інформація про лот та аукціон публічна і доступна для перегляду сторонніми спостерігачами. Це має на меті унеможливити маніпуляції під час торгів.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, у жовтні через «ProZorro.Продажі» відбувся тестовий аукціон з продажу активу збанкрутілого банку.

Коментарі
Додати коментар