До новин

На Луганщині судитимуть голову департаменту банкрутства «мін’юсту ЛНР»

23 листопада, 2016
Події
На Луганщині судитимуть голову департаменту банкрутства «мін’юсту ЛНР»

Прокуратура Луганської області направила до суду обвинувальний акт стосовно глави департаменту нотаріату та банкрутства так званого «міністерства юстиції ЛНР».

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу прокуратури регіону.

Жінку підозрюють у вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у діяльності терористичної організації).

У прокуратурі зазначили, що в серпні 2014 року громадянка України ініціювала і надала свою згоду на призначення на посаду так званого начальника департаменту нотаріату та банкрутства «мін'юсту ЛНР».

«З листопада 2014 року і дотепер вказана особа виконує обов’язки посадової особи незаконно утвореного органу, що діє на користь терористичної організації «ЛНР», а саме: забезпечує здійснення контролю за діяльністю арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів), видає свідоцтва на право здійснення діяльності арбітражних керуючих, здійснює ведення реєстру підприємств, щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство, та виконує інші функції, пов’язані із забезпеченням реалізації політики з питань банкрутства на тимчасово непідконтрольній державній владі території», - йдеться в повідомленні.

У відомстві додали, що оскільки вона переховується від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності на тимчасово окупованій території Луганської області, на підставі ухвали слідчого судді розпочато спеціальне досудове розслідування, за результатами якого обвинувальний акт направлено до суду.

Коментарі
Додати коментар