До новин

Плата за навчання майбутніх приватних виконавців складе 6,1 тис. гривень

23 листопада, 2016
Події
Плата за навчання майбутніх приватних виконавців складе 6,1 тис. гривень

Навчання осіб, які захочуть стати приватними виконавцями, буде проходити на базі Інституту права та післядипломної освіти, а плата за навчання складатиме 6,1 тис. гривень.

Про це розповів  під час ІІ Форуму з конкурсного права АПУ: «Стягнення. Реструктуризація. Банкрутство» заступник директора Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України - начальник управління контролю за діяльністю органів державної виконавчої служби Віталій Чепурний, повідомляє журналіст інформаційного порталу Банкрутство & Ліквідація.

За його словами, згідно з попереднім графіком перша група слухачів розпочне навчання вже 10 січня 2017 року, а курс триватиме 23 робочих дні. Навчання будуть проходити всі особи, які бажають стати приватними виконавцями.

Віталій Чепурний додав, що детальну інформацію про попередню реєстрацію, дату і місце проведення курсів, форму договору, вартість навчання, порядок здійснення оплати всі можуть побачити на офіційному сайті Інституту права та післядипломної освіти Міністерства юстиції України. Навчання передбачає проведення лекцій, семінарських і практичних занять, круглих столів, тренінгів, ділових ігор, а також самостійної роботи.

За результатами навчання буде видаватись свідоцтво. Після навчання претенденти отримають свідоцтво і мусять звернутись до Міністерства юстиції із заявою про допуск до професії приватного виконавця і пройти стажування, яке триватиме 1 місяць. Від проходження стажування звільнятимуться особи, які мають стаж роботи державних виконавців, адвоката, нотаріуса, арбітражного керуючого, розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора не менше 1 року, або помічника приватного виконавця - не менше 2 років.

Він також розповів про іспити, які складатимуть претенденти. Оголошення про проведення іспиту буде розміщено на сайті Міністерства юстиції не пізніше як за 10 днів до дня його проведення. Автоматизоване анонімне тестування буде складатись з теоретичної частини,  ситуаційних завдань та практичного завдання.

Теоретична частина складається зі 100 питань, кожне з яких має 4 варіанти відповіді. Система тестування одразу після закінчення складання теоретичної частини буде видавати результат - пройшла особа цю частину чи ні. Віталій Чепурний розповів, що до складання питань, які будуть включені до переліку, було задіяно працівників органів ДВС, юристів, арбітражних керуючих і зовнішніх рецензентів , які не розголошуються. Іспит буде проводити кваліфікаційна комісія приватних виконавців і він передбачає автоматизоване тестування.

Ситуаційні завдання включають 5 завдань по 5 питань, на кожне з яких надається 4 варіанти відповіді. Також одразу після закінчення проходження завдання буде видано результат – чи виконав його претендент, чи ні.

На практичному завданні буде пропонуватись особі вирішити практичну ситуацію, яка виникає під час примусового виконання судового рішення - треба надати ґрунтовну відповідь і скласти процесуальний документ. На це дається 1 година.

Віталій Чепурний розповів, що особа, яка склала іспит, вноситься в єдиний реєстр приватних виконавців і їй необхідно подати заявку щодо округу, в якому вона буде здійснювати свою діяльність. Перед початком діяльності Міністерство перевірить офіс приватного виконавця і після цього можна здійснювати діяльність.

Представник Міністерства юстиції також розповів про страхування відповідальності приватних виконавців. Сума страхового внеску повинна складати 10% від загальної суми стягнень, які знаходяться на виконанні. «Якщо на виконанні знаходиться стягнень на 10 млн. гривень, то страхування має складати 1 млн. гривень», - пояснив він. За словами Віталія Чепурного, страхування приватного виконавця передбачає необхідне страхування на початку календарного року , яке складає 100 мінімальних зарплат. «Але якщо вам надходить документ на велику суму стягнення, і ваша сума за договором страхування є меншою, ніж 10% цієї суми, то ви маєте право дострахуватись і прийняти документ на виконання», - сказав він.

На форумі також було повідомлено, що зараз спільно зі страховими компаніями готується примірний договір, який не є обов’язковим, але стане взірцем. І в Україні вже є страхові компанії, які готові страхувати відповідальність приватних виконавців.

Коментарі
Додати коментар