До новин

Дії НБУ призвели до банкрутства банку «Михайлівський», – Дорошенко

24 листопада, 2016
Резонансні справи
Дії НБУ призвели до банкрутства банку «Михайлівський», – Дорошенко

Банкрутство банку «Михайлівський» стало наслідком тривалого тиску на нього з боку чиновників Національного банку України.

Про це заявив екс-голова правління банку «Михайлівського» Ігор Дорошенко з СІЗО в інтерв'ю виданню Finclub, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Банк Михайлівський працював в умовах надзвичайного пресингу регуляторних органів, які за півтора року здійснили більше одинадцяти перевірок діяльності банку: планових та позапланових, у тому числі перевірок, предметом яких були одні і ті ж напрямки діяльності за одні і ті ж періоди. Банк піддавався потужним інформаційним атакам», – заявив Дорошенко.

За його словами, на момент введення тимчасової адміністрації банк не мав жодного невиконаного зобов'язання перед клієнтами, володів високоліквідними активами (залишки коштів в касі і на кореспондентському рахунку в НБУ) в сумі понад 87 млн грн.

«Говорити про неплатоспроможність у цьому випадку означає спотворювати реальний стан справ», – дав оцінку діям НБУ Ігор Дорошенко.

Він розповів, що переведення 870 млн гривень з рахунків фінансових компаній на рахунки в банку також було здійснено за погодженням з НБУ.

«З приводу нібито розкрадання 870 млн грн коштів банку: по-перше, операція на суму 870 млн грн відображала передачу банку кредитного портфеля партнерів банку – фінансових компаній, механізм якої був погоджений НБУ в постанові № 295 від 27.04.2016», – заявив Дорошенко.

Також він підтвердив, що викупив у Віктора Поліщука його частку у «Михайлівському» перед визнанням банку неплатоспроможним.

«Частка до 10% не вимагає узгодження в НБУ і не веде до володіння істотною участю в банку з усіма витікаючими наслідками», – пояснив Дорошенко.

Коментарі
Додати коментар