До новин

Порушено справу про банкрутство державного «Торезантрациту»

05 грудня, 2016
Банкрутство підприємств
Порушено справу про банкрутство державного «Торезантрациту»

Господарський суд Донецької області за позовом Фіскальної служби порушив провадження у справі про банкрутство державного підприємства «Торезантрацит» місто Чистякове (раніше Торез).

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на відповідну судову ухвалу про справі № 905/3003/16.

Розпорядником майна підприємства призначено арбітражного керуючого Максима Сиволобова.

Ініціаторами порушення провадження виступили представники Костянтинівської об`єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Донецькій області.

Як випливає з матеріалів справи, «Торезантрацит» накопичив 6,08 млн грн боргів, в тому числі несплачений ПДВ та податок на землю. Суд визнав безспірними 5,1 млн гривень боргу.

Строк на заявлення грошових вимог кредиторів до боржника - 30 днів від дня офіційного оприлюднння оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство.

Оскільки «Торезантрацит» є держпідприємством й управляється Міністерством енергетики та вугільної промисловості України, господарський суд залучає до участі у справі про банкрутство представників вказаного відомства.

Підприємство наразі знаходиться на території, окупованій бойовиками «ДНР». Влітку низка ЗМІ повідомляла про бунти гірників, що працюють на шахтах «Торезантрациту».

Коментарі
Додати коментар