До новин

«Сумихімпром» вирішив викупити борги у заставних кредиторів

15 січня, 2015
Банкрутство підприємств
«Сумихімпром» вирішив викупити борги у заставних кредиторів

14 січня 2015 року на загальних зборах кредиторів ПАТ «Сумихімпром» було затверджено рішення про викуп боргів у заставних кредиторів - ВАБанку, Укрексімбанку та Банку Аваль, - які відмовилися погодити план оздоровлення підприємства.

Про це виданню "Банкрутство & Ліквідація" повідомили в Юридичній фірмі «Ілляшев та Партнери».

«Тепер у підприємства відкрита дорога до виконання плану санації, що є єдиним способом запобігти процедурі ліквідації цього державного підприємства – унікального хімічного комплексу, що має важливе стратегічне значення для України і громади Сум", - прокоментували ситуацію в юрфірмі.

Згідно з повідомленням, план санації ПАТ передбачає збереження підприємства як цілісного майнового комплексу, збереження робочих місць, продовження виплати податків і зборів, нарощування виробництва продукції. План санації не передбачає участі зовнішнього інвестора, підприємство залишається в державній власності.

Раніше план санації був погоджений комітетом кредиторів і загальними зборами кредиторів. Для початку виконання план санації підлягає затвердженню Фондом держмайна і Господарським судом Сумської області.

Загальна сума реєстрової заборгованості ПАТ перед кредиторами становить близько 1,4 млрд грн. Загальна сума заборгованості ПАТ перед банками, які відмовилися погодити план санації, становить близько 340 млн грн.

Нагадаємо, державне підприємство "Сумихімпром" спеціалізується на виробництві фосфатних добрив, залізоокисних пігментів та двоокису титану.

Джерело фото: rama.com.ua

Коментарі
Додати коментар