До новин

Суд залишив приватній фірмі керівника «Укроборонекспорту» лісопильню, куплену під час підозрілого банкрутства «Укрвійськбуду»

28 квітня, 2015
Банкрутство підприємств
Суд залишив приватній фірмі керівника «Укроборонекспорту» лісопильню, куплену під час підозрілого банкрутства «Укрвійськбуду»

Прокуратура не змогла повернути ДП Міністерства оборони «Укрвійськбуд» будівлю лісопильного цеху у смт.Пісківка Київської області. Про це йдеться у рішенні Господарського суду Київської області від 2 квітня.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація повідомили з посиланням на «Наші гроші».

У 2003 році будівлю площею 2994,9 кв.м. придбало ТОВ спільне Українсько-Російське науково-виробниче підприємство фірма «Параллакс». Раніше це майно перебувало у державній власності і в господарському віданні ДП «Укрвійськбуд». У зв’язку з банкрутством останнього майно було продано.

Заступник прокурора Центрального регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері у позовній заяві стверджує, що відчуження спірного нерухомого майна відбулося всупереч законодавству, оскільки процедура банкрутства в подальшому була визнана фіктивною. Також прокурор зазначив про недотримання конкурсного порядку відчуження державного майна.

Однак суд визнав твердження прокурора необґрунтованими і в позові відмовив.

Відчуження майна відбувалось відповідно до плану санації ДП «Укрвійськбуд». Продаж здійснено на конкурентних засадах – через біржу.

Суд тлумачив постанову Київського апеляційного госпсуду від 31.10.2007 р. так, що провадження у справі про банкрутство було припинено, тому що «Укрвійськбуд» розрахувався з усіма конкурсними кредиторами, а не тому, що банкрутство було фіктивним.

Суд спирався на оцінку цієї постанови Вищим госпсудом від 29.01.2008 р. Водночас відомо, що в жовтні 2014 року Київський апеляційний суд давав інше роз’яснення цієї постанови. Згідно з його висновком, у 2007 році було встановлено факт фіктивності банкрутства ДП «Укрвійськбуду», що унеможливило розгляд справи про банкрутство по суті, зокрема, в частині встановлення розміру погашення заборгованості перед кредиторами.

НВП «Параллакс» володіють Анелія Вадзінська і Володимир Казадой, керівник ДП «Спеціалізована зовнішньоторговельна фірма «Укроборонекспорт». Державний «Укроборонекспорт» Казадой очолює з 2006 року.

Коментарі
Додати коментар