До новин

У власників «Луцьккондитера» відбирають майно за 20-мільйонні борги

28 квітня, 2015
Банкрутство підприємств
У власників «Луцьккондитера» відбирають майно за 20-мільйонні борги

Майже 20 млн грн стягує Державна виконавча служба України з Акціонерного товариства закритого виду «Виробничо-торгівельна кондитерська фірма «Буковинка» на користь ПАТ «Райффайзен банк Аваль» за рахунок продажу майна компанії «Поларт-Інвест».

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація повідомили з посиланням на «Під прицілом».

Річ у тім, що ще у 2007 році ТзОВ «Поларт-Інвест» заключив із ПАТ «Райффайзен банк Аваль» договір іпотеки і заклав у банк майно, АТЗВ ВТКФ «Буковинка».

Невдовзі, у 2011 році чернівецька кондитерська компанія «Буковинка» збанкрутувала і борги перед банком лишилися.

Тепер ПАТ «Райффайзен банк Аваль» взявся повертати собі кошти у сумі 19 014 396 гривень і подав позов до Господарського суду Волинської області.

Волинський суд задовольнив позов банку і видав наказ про стягнення заборгованості Акціонерного товариства закритого виду «Виробничо-торгівельна кондитерська фірма «Буковинка» перед ПАТ «Райффайзен банк Аваль» в сумі 19 014 396 гривень, звернувши стягнення на нерухоме майно, яке знаходиться у власності Товариства з обмеженою відповідальністю «Поларт-Інвест».

Одразу ж після цього Державна виконавча служба України відкрила виконавче провадження і зобов’язалася реалізувати майно компанії «Поларт-Інвест» шляхом прилюдних торгів. Початкова вартість майна складає 18 090 200 гривень.

Разом з тим, ДВС України визначила, що у разі продажу майна з «Поларт-Інвест» слід стягнути виконавчий збір у розмірі 10% від вартості майна, що складатиме близько 1 900 000 гривень.

Однак представники компанії «Поларт-Інвсет» вважають таку постанову виконавчої служби незаконною і взялися скасовувати її в судовому порядку.

У суді представник компанії «Поларт-Інвест» пояснив, що компанія не має можливості сплатити таку велику суму виконавчого збору.

Натомість представник державної виконавчої служби пояснив, що судовий збір буде стягуватися з коштів виручених від реалізації майна ТзОВ «Поларт-Інвест».

Втім такі доводи у суді не були надто переконливими, а тому суддя Петро Слободян задовольнив скаргу фірми «Поларт-Інвест» і скасував постанову ДВС України про стягнення з компанії виконавчого збору.

Нагадаємо, що компанія «Поларт-Інвест» є виробником і луцьких солодощів. Саме їй належить майно і права колишнього «Луцьккондитера».

Коментарі
Додати коментар