До новин

Гонтарєва: Три банки Януковича оскаржують у суді свій вивід з ринку

19 січня, 2015
Резонансні справи
Гонтарєва: Три банки Януковича оскаржують у суді свій вивід з ринку

За словами голови Національного банку України Валерії Гонтарєвої, на даний час три виведених з ринку банку, що належать екс-президенту України Віктору Януковичу та пов'язаним з ним особам, судяться з НБУ.

Про це повідомляє "Банкрутство & Ліквідація". із посиланням на виступ Гонтарєвої у Верховній Раді.

«Що стосується банків Януковича, наскільки мені відомо, зараз три банки судяться з нами, тому що це банки Януковича, а ми їх вивели з ринку. Один з них - «Всеукраїнський банк розвитку». Банк Януковича», - відповіла вона на звинувачення депутатів Верховної Раді в поблажливому ставленні Нацбанку до фінустанов, що належать чиновникам вищого рангу колишньої влади, включаючи екс-президента.

Голова НБУ зазначила, що у «Всеукраїнського банку розвитку» немає проблем з ліквідністю, в зв'язку з чим банк довелося виводити з ринку за допомогою інших санкцій.

«Але ми вивели, тому що є санкції, і ми змогли це зробити», - підкреслила Гонтарєва.

Як повідомляло "Банкрутство & Ліквідація", 15 січня Господарський суд Київської області розглядав позов Всеукраїнського банку розвитку, що належить сину колишнього президента України Олександру Януковичу, до компанії «Чорноморнафтогаз» про стягнення з неї 156 млн грн заборгованості.

Джерело фото: сторінка НБУ в Facebook

Коментарі
Додати коментар