До новин

У Росії суд визнав банкрутом страхову компанію Пінчука

19 січня, 2015
Банкрутство підприємств
У Росії суд визнав банкрутом страхову компанію Пінчука

Арбітражний суд Москви (Росія) визнав банкрутом товариство страхування життя (ТСЖ) "Росія", яке контролює український бізнесмен Віктор Пінчук.

Про це повідомляє "Банкрутство & Ліквідація" із посиланням на російське інформагентство ТАСС.

За даними тимчасової адміністрації страховика, кредиторська заборгованість ТСЖ становить 852,8 млн рублів, майно у компанії відсутнє. Активи страховика складаються з простих векселів, строк платежу за якими минув. Таким чином, зобов'язання компанії перед кредиторами перевищують його активи.

Щодо ТСЖ "Росія" відкрито конкурсне провадження строком шість місяців, конкурсним керуючим призначена Ольга Матвєєва.

Нагадаємо, Центробанк РФ відкликав ліцензію у страховика життя 25 вересня у зв'язку з невиконанням компанією плану платоспроможності. Тимчасова адміністрація страхової компанії подала заяву в суд про визнання її банкрутом 11 листопада 2014 року.

ТОВ "ТСЖ "Росія" створено у квітні 2004 року. У 2010 році частку розміром 94,4% в ТСЖ купили кіпрська "Сватозар Ентерпрайзис Лімітед" (підконтрольна української групи EastOne Віктора Пінчука) і топ-менеджмент ТСЖ "Росія".

Згідно звітності страховика на кінець 2013 року, 76% компанії належали "Сватозар Ентерпрайзис Лімітед", 18,4% знаходились у ТОВ "Пробізнес", ще 5,6% належали ВСАТ "Росія".

Джерело фото: pinchukfund.org

Коментарі
Додати коментар