До новин

Луганське енергетичне об’єднання опинилось на межі фінансового колапсу

08 вересня, 2017
Банкрутство підприємств
Луганське енергетичне об’єднання опинилось на межі фінансового колапсу

«Луганське енергетичне об’єднання» переживає складну фінансову кризу через зростання боргів, втрату частки активів на окупованій Луганщині та через санкції НКРЕКУ.

Про це в своїй колонці на ЕП написав гендиректор Луганського енергетичного об'єднання Володимир Грицай, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Підприємство зазнає труднощів на всіх напрямках», - наголосив він.

Він додає, що через брак коштів, загальний план капремонту обладнання ЛЕО виконаний тільки на 43%, при цьому майже не виконувалася заміна опор повітряних ліній електропередачі, істотно відстає від плану заміна проводів та ізоляторів на повітряних лініях.

Згідно з планом заходів з підготовки до осінньо-зимового періоду, заплановано виконання 66 заходів, але з них виконано лише 15 - в межах затвердженого бюджету та отриманого фінансування.

Лише частково укомплектований аварійний запас матеріалів та обладнання, підготовка транспорту і спецтехніки також проходить в обмеженому масштабі.

«Фактично підготовка до осінньо-зимового періоду не виконано, як і щорічна інвестиційна програма», - констатує гендиректор компанії.

За його словами, коли саме закінчиться історія з санкціями НКРЕКУ і арештом рахунків, не відомо.

«Навісивши на ЛЕО 5 млрд грн боргу неконтрольованої території, уряд відключив перетікання електроенергії в так звану «ЛНР» і самоусунулася від вирішення проблеми. Там, де борги, там покарання і санкції, примусові утримання з рахунків і їх арешти. Таким чином, держава створила проблему для воюючої Луганської області і тепер нічого не робить, щоб зупинити катастрофу. Якщо ми нічого не зробимо, взимку Луганська область зануриться в пітьму і холод», - резюмував Грицай.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, «Луганське енергетичне об’єднання» відновить електропостачання боржникам.

Коментарі
Додати коментар