До новин

Захоплений окупантами «Чорноморнафтогаз» працює на виснаження

14 вересня, 2017
Резонансні справи
Захоплений окупантами «Чорноморнафтогаз» працює на виснаження

Захоплена Росією в Криму компанія «Чорноморнафтогаз» на сьогодні виснажує ресурси газу на родовищах і поступово скорочує видобуток «блакитного» палива.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на прес-службу «Нафтогазу».

«Зараз кримський «Чорноморнафтогаз» працює на виснаження, на знищення. Видобуток на родовищах падає... РФ побудувала газопровід в Крим з боку Росії, щоб качати газ звідти», - сказала голова правління компанії «Чорноморнафтогаз», яка перереєструвалася в Україні, Світлана Нєжнова.

«Шельф розвивати дорого. Запаси родовищ Штормове і Архангельське (знаходяться в Чорному морі) виснажуються. Необхідна інтенсифікація цих свердловин, а це вимагає великих вкладень», - заявила вона.

Також Нєжнова додала, що співробітники українського «Чорноморнафтогазу» періодично випливають в море разом з прикордонниками та фіксують факти переміщення захоплених Росією двох бурових платформ, а також факти видобутку газу за допомогою цього обладнання.

«Окупанти дуже нервують, коли ми підходимо до наших бурових платформ. Вони на цих бурових і на наших кораблях намалювали прапор Російської Федерації. Було брязкання мускулами,

залізом. Було випробування, у кого першого здадуть нерви - у нас або у них», - зазначила голова компанії.

«Чорноморнафтогаз» входить до складу НАК «Нафтогаз України» і спеціалізується на розвідці і видобутку нафти і газу в акваторії Чорного і Азовського морів.

На балансі компанії перебувають 17 родовищ, з яких 11 газових, 4 газоконденсатних і 2 нафтових. Сумарні запаси всіх родовищ на сьогоднішній день становлять: по природному газу - 58,56 млрд куб м, по газовому конденсату - 1231 тис тонн, по нафті - 2530 тис тонн.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Порошенко ветував мораторій на банкрутство «Чорноморнафтогазу».

Коментарі
Додати коментар