До новин

Липецька фабрика Порошенка звільняє робітників

18 травня, 2015
Резонансні справи
Липецька фабрика Порошенка звільняє робітників

ВАТ «Липецька кондитерська фабрика «Рошен» (Roshen) через падіння обсягів виробництва планує звільнити 82 співробітника, зокрема 57 - у другому півріччі.

Про це повідомила в. о. директора міського центру зайнятості населення Інна Бойкова, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Як зазначається, чисельність співробітників підприємства постійно зменшується. Так, якщо на 1 січня 2014 року на фабриці працювали понад 1,3 тис. осіб, то станом на 1 травня поточного року - вже 959.

«На сьогоднішній день до органів служби зайнятості звернулися 23 людини, половина з них має вищу освіту. Четверо вже працевлаштовані, 16 зареєстровані як безробітні, 13 направлені на перенавчання», - зазначила Бойкова.

Особливо непроста ситуація, за її словами, складалася в минулому році.

Вона повідомила, що деякі колишні працівники кондитерської фабрики сподіваються повернутися на підприємство після послаблення політичної напруженості у відносинах РФ і України.

«При зустрічі вони нам сказали: напевно скоро політика пройде, і ми повернемося на своє виробництво», - сказала Бойкова.

Отримати коментар у ВАТ «Липецька кондитерська фабрика «Рошен» наразі не вдалося.

Раніше корпорація Roshen, що належить Порошенку, повідомила про арешт майна фабрики загальною вартістю 2 млрд рублів.

Корпорація Roshen, один з найбільших виробників кондитерських виробів в Україні, до її складу входять кілька кондитерських фабрик, масломолочний комбінат «Бершадьмолоко», Літинський племзавод (Вінницька обл.), Липецька фабрику «Рошен» та Клайпедська кондитерська фабрика (Литва).

Власник корпорації - Петро Порошенко, під час виборчої кампанії обіцяв продати Roshen. Організацією продажу корпорації займається інвестиційна компанія Rothschild в консорціумі з українською інвестгрупою «Інвестиційний капітал України» (ICU).

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, маріупольську фабрику Roshen перенесено до Вінниці.

Коментарі
Додати коментар