До новин

Рівненський Радіозавод повернули державі

18 травня, 2015
Ліквідація
Рівненський Радіозавод повернули державі

Рівненський апеляційний господарський суд вирішив повернути контрольний пакет акцій Рівненського радіотехнічного заводу у власність держави.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Рівне вечірнє».

Суд першої інстанції був на користь Фонду держмайна і забрав право власності у «Енергоінвеста», яке у 2005 році купило завод. Проте у Фонді держмайна не погоджувалися з сумою штрафу, яку наклали на підприємство. Хотіли, щоб підприємство сплатило 25 млн грн (за стільки воно купило акції заводу), а не 2,5 млн грн, як призначив суд.

Апеляційний господарський суд, попри те, що «Енергоінвест» намагався оскаржити повернення акцій державі, радіозавод таки відібрав у приватних власників. І збільшив розмір штрафу — до 6,2 млн грн.

Нагадаємо, що радіозавод перебуває у стані ліквідації. Правоохоронці розслідують справу про штучне доведення підприємства до банкрутства. Якщо доведуть, ліквідацію можна буде зупинити.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, у Рівному громадська рада намагалася розібратися із законністю приватизації та штучного банкрутства радіозаводу.

Коментарі
Додати коментар