До новин

Одеське підприємство, що конструювало розвідкомплекси, припинило роботу

21 травня, 2015
Банкрутство підприємств
Одеське підприємство, що конструювало розвідкомплекси, припинило роботу

Через борги і відсутність замовлень спеціальне конструкторське бюро «Блискавка» більше не займається виробництвом.

Про це повідомило джерело в «Укроборонпромі», передає інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Репортер».

За даними джерела, розробкою розвідувальних автоматизованих звукометричних комплексів «Положення-2» (за допомогою комплексів визначаються координати артилерії ворога і коригується вогонь по ньому, при цьому сам комплекс досить складно виявити), які були дітищем «Блискавки», вже передали аналогічній організації у Львові.

Однак підприємство, що входить до структури «Укроборонпрому», банкрутом не визнають. У той же час заборгованість співробітникам із зарплати становить не менше 2,5 млн грн.

«Підприємство збиралося продати частину будівлі, в якій не проводиться господарська діяльність, щоб за рахунок цього погасити борги перед співробітниками і розрахуватися з держструктурами, зокрема, з Пенсійним фондом. Однак реалізувати цей задум бюро не дозволяють», - пояснило джерело.

У той же час, як повідомили в прес-службі військової прокуратури Південного регіону, відомство направило до Одеського окружного адміністративного суду позовну заяву про визнання протиправними дії другого Малиновського відділу Державної виконавчої служби міського управління юстиції Головного управління юстиції в Одеській області про арешт і відчуженні нерухомого майна конструкторського бюро.

«Встановлено, що державним виконавцем другого Малиновського відділу ДВС без з'ясування факту належності ДП «СКБ «Блискавка» до переліку підприємств, майно яких не може бути приватизоване, винесено постанову про його арешт (сума близько 15,5 млн грн), а також зроблена спроба його реалізації шляхом проведення торгів», - повідомили в прес-службі відомства.

Крім того, СКБ «Блискавка» остаточно програло суди Міністерству оборони України. З 2014 року бюро намагалося добитися через суди оплати за замовлення Міноборони на модернізацію існуючих та розробку нових розвідувальних автоматизованих звукометричних комплексів «Положення-2». Міністерство сплатило бюро 4 млн грн, проте фахівці впевнені, що роботи коштують в два рази дорожче. Проте суди стали на бік Міністерства.

Коментарі
Додати коментар