До новин

Гута вважає справу проти нього політичним рейдерством

23 січня, 2015
Резонансні справи
Гута вважає справу проти нього політичним рейдерством

Співвласник та колишній гендиректор агрохолдингу "Мрія" Микола Гута стверджує, що в справі проти нього є політичний підтекст і елементи політичного рейдерства.

Про це повідомляє "Банкрутство & Ліквідація" із посиланням на інтерв’ю Гути виданню "Forbes Україна".

"Ми чітко розуміємо, що в цій справі є політичний підтекст і елементи політичного рейдерства", - зазначив Гута, що зараз перебуває у розшуку Інтерполу, і додав, що під політичним рейдерством має на увазі, коли "для тиску на підприємство використовуються державні органи, в тому числі і щоб відволікти увагу громадськості, демонструючи видимість діяльності".

"Адже ситуація з "Мрією" - не єдиний для українського агросектору випадок компанії, яка не може повернути кредити. Вибрали нас, швидше за все, щоб "пропаритися" і змістити акценти... У той час як багато інших, набагато серйозніших справ (як економічного, так і політичного плану) залишаються в тіні", - розповідає він.

Стосовно звинувачень проти нього Гута зазначив, що він не привласнював фінансові кошти на 1,3 млрд доларів, а вклав їх в активи групи в Україні.

"Це і елеватори, які закладені кредиторам, і заводи, і техніка, і робочий капітал, і права оренди на землю, і посіви", - підкреслює бізнесмен.

Також співвласник "Мрії" розповів, що до цього його «качала» минула влада, відкриваючи кримінальні справи, але "Мрія" втрималась.

За словами Гути, зараз він знаходиться за межами України і не приїде в Київ, поки його юристи не визначать наступні кроки в справі. Остання його публічна зустріч із представниками українських та іноземних банків відбулася 16 грудня 2014 року.

"Той факт, що я не доїхав до України, не означає, що я ховаюся. Але я хочу побачити матеріали справи, зрозуміти сутність претензій і визначити подальші кроки в юридичній площині. У моїй справі адвокати та юристи активно працюють, аж до звернення в європейські інстанції", - розповідає він.

Як повідомляло "Банкрутство & Ліквідація", Інтерпол за запитом української влади оголосив у міжнародний розшук співвласника та колишнього гендиректора агрохолдингу "Мрія" Миколу Гуту.

Джерело фото: www.mriya.ua
Коментарі
Додати коментар