До новин

Суд почав банкрутство Луцького підприємства електротранспорту

27 травня, 2015
Банкрутство підприємств
Суд почав банкрутство Луцького підприємства електротранспорту

Господарський суд Волинської області 14 травня за заявою приватного підприємства «Багіра» порушив провадження у справі про банкрутство КП «Луцьке підприємство електротранспорту» (ЛПЕ).

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Волинські новини».

На засіданні постійної комісії Луцької міськради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів керівник ЛПЕ Ігор Домбік розповів, що перше засідання суду у справі відбудеться 29 травня.

Заборгованість комунального підприємства перед «Багірою» становить понад 403 тис. гривень (з них 377 тис. – за надані послуги з охорони у 2005-12 роках).

Керівник ЛПЕ зазначив, що підприємство не може виплатити одразу всі борги, а вказану заборгованість планували погасити за кошти реалізації майна при передачі автобусів «Богдан-лізингу».

Наразі на ЛПЕ немає заборгованості із заробітної плати, а основні платежі надходять до бюджету, спрямовуються на виплату зарплати та підтримання у належному стані рухомого складу.

Ігор Домбік зауважив, що підприємство не заперечувало проти того, щоб через виконавчу службу була можливість реалізувати частину майна, але продаж поки не проводили.

З його слів, судовий позов ПП «Багіра» став для ЛПЕ несподіванкою. Відтак, він просить обранців луцької громади, відповідно до чинного законодавства, ухвалити рішення про внесення ЛПЕ у перелік підприємств, що не підлягають розгляду справ про банкрутство.

Він наголосив, що підприємство є соціально значущим та основним перевізником пасажирів у місті.

Член комісії Юрій Корольчук пропонував виділити кошти з міського бюджету на погашення вказаної заборгованості, але керівник ЛПЕ зазначив, що виділяти кошти під погашення боргів недоцільно, адже після отримання у власність 41 автобус «Богдан-лізингу», ЛПЕ зможе їх продати і таким чином розрахуватися із ПП «Багіра».

Члени комісії підтримали проект рішення.

Коментарі
Додати коментар