До статей

Банкрутства у квітні: НБУ хоче забрати у Жеваго готель «Салют»

11 травня, 2021
Журналістські статті
Банкрутства у квітні: НБУ хоче забрати у Жеваго готель «Салют»

Квітень не виявився багатим на нові справи про банкрутство. За виключенням визнання банкрутом футбольного клубу «Металіст», що колись належав Сергію Курченко, всі інші більш-менш резонансні рішення судів стосувались вже раніше порушених справ про банкрутство.

Верховний Суд не дав визнати банкрутом великого постачальника палива

14 квітня Верховний Суд частково задовільнив касаційну скаргу Офісу великих платників податків Державної податкової служби ПС та скасував постанови Господарського суду Дніпропетровської області і Центрального апеляційного господарського суду, яким було визнано банкрутом і відкрито ліквідаційну процедуру ТОВ «Трейд Коммодіті» – компанії, що працює на ринку постачання нафтопродуктів.

Справа за рішенням Верховного Суду була передана на новий розгляд до Господарського суду Дніпропетровської області.

Група компаній «Трейд Коммодіті» з початку 2016 р. стала активним учасником тендерів на постачання палива для потреб держави та державних компаній. Наприклад, за результатами 2017 р. більше половини палива, що отримало Міністерство оборони, припадало саме на цю групу. В тому ж році половина палива, що закупила державна компанія «Укрзалізниця», була також від цієї групи. Загалом за 2015-2017 рр. компанії, пов'язані з «Трейд Коммодіті», поставили пального на 17 млрд грн.

Але слідчі Державної фіскальної служби запідозрили компанії, що входили до цієї групи, в ухиленні від сплати податків на суму 920 млн грн.

В жовтні 2017 р. НАБУ затримувало заступника міністра оборони Ігоря Павловського і директора департаменту Міноборони Володимира Гулевича по справі про можливу переплату 150 млн грн при закупівлі палива у «Трейд Коммодіті». Також слідчі НАБУ затримували одного з інвесторів «Трейд Коммодіті» – Володимира Трофименка.

Бізнесмен Андрій Адамовский визнав, що він є інвестором «Трейд Коммодіті». З цією фірмою також пов'язували колишнього народного депутата Олександра Грановського, але той заперечував причетність до цього бізнесу.

Футбольний клуб «Металіст» Курченка – банкрут

22 квітня Господарський суд Харківської області визнав банкрутом та відкрив ліквідаційну процедуру ПАТ «Футбольний клуб «Металіст», офіційним кінцевим бенефіціаром якого був Сергій Курченко – бізнесмен, що був близький до Віктора Януковича під час перебування того на посаді президента. Зараз Сергій Курченко переховується у Росії та веде бізнес с підприємствами, що залишились на тимчасово непідконтрольній Україні території Донецької та Луганської областей.

У березні суд затвердив реєстр вимог кредиторів футбольного клубу, у реєстрі найбільші борги — з виплати зарплати майже сотні фізичних осіб.

Міська влада Харкова хоче отримати цей клуб в своє управляння і ініціювала безкоштовну передачу майна футбольного клубу «Металіст» з державної власності у власність територіальної громади міста.

Активи футбольного клубу були конфісковані у Курченка ще у 2017 р., тоді вони оцінювались у $200 млн.

Банкрутом визнано дві компанії, що мають борги перед Приватбанком на 5,1 млрд грн

22 квітня Господарський суд Дніпропетровської області визнав банкрутом ТОВ з іноземними інвестиціями «Новофарм» і відкрив ліквідаційну процедуру.

Загальна заборгованість компанії «Новофарм» перед кредиторами згідно реєстру становить більше 10 млрд грн, у реєстрі кредиторів на першому місці — Приватбанк з вимогами понад 4 млрд грн, а решта боржників — аграрні компанії.

А двома днями раніше — 20 квітня — цей же суд визнав банкрутом і відкрив ліквідаційну процедуру стосовно ТОВ «Лада Фінанс», у якого борг перед Приватбанком сягає 1,12 млрд грн.

Ініціатором банкрутства і «Новофарм» і «Лада фінанс» виступає ТОВ «Дукла», засновником якого є ТОВ «Бізнес Агроцентр», що пов`язували з колишніми власниками Приватбанку.

За кілька днів до націоналізації у грудні 2016 р., Приватбанк, що належав бізнесменам Ігорю Коломойському та Геннадію Боголюбову, відкрив для «Новофарму» кредитну лінію з лімітом у 3,2 млрд грн. Вже після націоналізації НБУ визнав «Новофарм» пов`язаною з Приватбанком особою. Тобто, власники банку фактично видавали з належного їм банку кредити компаніям, з якими вони також були пов'язані. Ігор Коломойський заперечував інформацію від НБУ, що близько 95% кредитного портфелю, який був виданий бізнесу, стосувався позик близьким до нього компаніям.

Як повідомляв портал «Банкрутство & Ліквідація», у січні та лютому Господарський суд Дніпропетровської області відкрив провадження у справах про банкрутство 12 агрокомпаній, що були пов'язані з власниками Приватбанку та мали борги перед цим банком.

Приватбанк — лідер серед банків за обсягом непрацюючих кредитів. Станом на 1 лютого поточного року, за даними НБУ, таких кредитів у нього було на 169 млрд грн.

«Богдан Моторс» Олега Гладковського заборгувала кредиторам 6,7 млрд грн

20 квітня Господарський суд Дніпропетровської області в рамках процедури банкрутства ПрАТ «Автомобільна компанія «Богдан Моторс», яка належить колишньому секретарю РНБО Олегу Гладковському, затвердив реєстр вимог кредиторів до цієї компанії, і вони складають 6,7 млрд грн.

Серед найбільших кредиторів «АК «Богдан Моторс» — Укрексимбанк з вимогами 1,64 млрд грн, UniCredit Bank AG — 1,78 млрд грн, Міжнародний інвестиційний банк — 181,6 млн грн, «Саревін Інвестментс ЛТД» — 2,35 млрд грн, ПАТ «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «БРІЗ» від імені якого діє ТОВ «КУА "Ф’южн Капітал Партнерз» —  385,8 млн грн, «Автомобільна група "Богдан» — 349,8 млн грн та ТОВ «Фінансова компанія "Фінворк» — 5,9 млн грн.

Ініціатором справи про банкрутство виступила «Фінансова компанія «Фінворк», справу було відкрито у кінці грудня минулого року. Компанія «Богдан Моторс» пояснювала погіршення свого становища збігом несприятливих чинників для виробників автотранспорту: системних проблем у галузі, у економіці країни та через загальносвітову кризу спричинену пандемією COVID19.

«Богдан Моторс» має два заводи — автобусно-тролейбусний у Луцьку та завод у Черкасах, який було побудовано для випуску легкових авто, але потім на ньому було налагоджено випуск вантажних автомобілів. Але через відсутність замовленнь «Богдан Моторс» фактично закрила завод у Черкасах, який випускав техніку для Міністерства оборони. А 13 квітня за позовом тієї ж Фінансової компанії «Фінвор» було відкрито провадження в справі про банкрутство підприємства у Черкасах — Автоскладального заводу №2.

Корпорація «Богдан», до складу якої входить «Богдан Моторс», залучала кредит Укрексимбанку для будівництва заводів у Черкасах та Луцьку. Корпорація не змогла вчасно повернути кредит, і у червні 2018 р. підписала з банком угоду про реструктуризацію боргу до 2031 р., яка також передбачала зниження відсотку по кредиту. Проти цієї угоди виступила прокуратура.

За результатами 2019 р. «Богдан Моторс» отримала прибуток у 609 млн грн, а вже за результатами минулого году — збиток у 3,38 млрд грн.

НБУ хоче забрати у Жеваго за борги готель «Салют»

14 квітня Господарський суд Києва в рамках справи про банкрутство ПрАТ «Готель «Салют» прийняв до свого провадження позов Національного банку України, який хоче стягнути цю нерухомість на свою користь. Готель «Салют» було передано в іпотеку Нацбанку в якості забезпечення боргів банку «Фінанси та кредит» по рефінансуванню.

Банк «Фінанси та кредит» контролював бізнесмен Костянтин Жеваго, у вересні 2015 р. НБУ визнав банк неплатоспроможним. Станом на листопад 2019 р. борг банку перед НБУ за рефінансом складав 6,7 млрд грн.

В червні минулого року Господарський суд Києва у справі про банкрутство готелю визнав вимоги низки кредиторів, серед яких — вимогу НБУ на 4,2 млрд грн, що забезпечені заставою майна боржника.

Згідно відкритих даних, власниками ПрАТ «Готель "Салют» станом на третій квартал минулого року були низка офшорних та українських компаній.

Як повідомляв портал «Банкрутство & Ліквідація», це вже не перша спроба НБУ стягнути з банку «Фінанси та кредит» майно задля погашення боргів. НБУ вже декілька років намагається реалізувати звернення стягнення на майно компанії «Київський суднобудівний-судноремонтний завод», що також належав Жеваго.

Фонд гарантування планує продати борги групи «АвтоКрАЗ» Жеваго з дисконтом майже 98%

На 11 травня в системі «Прозорро.Продажі» заплановані торги з продажу пулу активів банку «Фінанси та кредит» і Дельта Банку. Загальна заборгованість за активами у складі пулу становить 10,6 млрд грн, а середній термін прострочки — понад 5 років.

Серед активів, що виставляються на продаж — завод з виробництва вантажних автомобілів «АвтоКрАЗ», що належав Костянтину Жеваго. Раніше Фонд гарантування вже пробував продати ці активи, але поки що — безрезультатно.

Торги пройдуть за системою голландського аукціону — початкова ціна лоту складе 332,3 млн грн, ціна буде знижуватись і може опуститись до 265,8 млн грн.

Коментарі
Додати коментар