До новин

Нацбанк звинуватив ФГВФО в обмеженні його грошових перерахувань

01 жовтня, 2018
Банкрутство фінустанов
Нацбанк звинуватив ФГВФО в обмеженні його грошових перерахувань

Національний банк заявляє, що уповноважені особи Фонду гарантування вкладів, у тому числі і Дельта Банку, не виконують умови договорів застав і нормативно-правових актів ФГВФО.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на інтерв'ю директора департаменту управління ризиками НБУ Ігоря Будника виданню FinClub.

«Кошти від погашення заборгованості по закладеним кредитами НБУ перераховуються не в повному обсязі або не перераховують взагалі, чим порушуються права НБУ як заставодержателя. Усього неплатоспроможні банки з дати введення в них тимчасової адміністрації отримали погашень від боржників по закладеним НБУ кредитними договорами в сумі 7,3 млрд грн, з яких перерахували НБУ всього 2,2 млрд грн», - розповів Будник.

За його словами, з кінця липня 2018 року банки взагалі припинили перераховувати НБУ кошти від таких погашень.

«При такій політиці ФГВФО проведення реструктуризації (заставних іпотечних кредитів) призведе до того, що НБУ не отримає взагалі нічого по закладеним кредитами. У свою чергу НБУ рекомендував ФГВФО виставляти майнові права за такими кредитами на «голландський аукціон», - додав чиновник НБУ.

Як повідомлялося, ФГВФО обурений небажанням НБУ погоджувати реструктуризацію іпотечних кредитів позичальників Дельта Банку, які знаходяться в заставі по рефінансуванню.

Коментарі
Додати коментар