До новин

За місяць обсяг вкладів у банках зменшився на 17 мільярдів

23 лютого, 2022
Банкрутство фінустанов
За місяць обсяг вкладів у банках зменшився на 17 мільярдів

Фонд гарантування вкладів відзвітував про зменшення вкладів у банках-учасниках ФГВФО. Станом на 1 лютого загальна сума вкладів фізичних осіб, включно з підприємцями, у банках склала 658,3 млрд грн, що на 17,3 млрд грн або 2,6 % менше, ніж місяць тому.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на пресслужбу фонду.

У розрізу валют ситуація виглядає таким чином:

  •     вклади у національній валюті становлять 400,3 млрд грн,
  •     в іноземній валюті – 258 млрд грн.

Вклади 98,1% вкладників у банках-учасниках Фонду не перевищують 200 тис. грн, а тому повністю підпадають під гарантії Фонду. Загальна сума цих вкладів складає 245,1 млрд грн.

Частка ФОП у структурі вкладників становить 3,5%, а сума їх вкладів на 1 лютого склала 65,6 млрд грн (10% від загальної суми вкладів).

Станом на 1 лютого 2022 року в реєстрі учасників Фонду налічується 70 банків.

Повідомлялось, що у випадку повномасштабної війни банківські вклади будуть надійно захищені. Оскільки банківська система має перевірені засоби захисту грошей своїх клієнтів.

15 лютого на Нацбанк та інші банки була здійснена найпотужніша за увесь час спроба DDoS атак. Всі вони були відбиті. Зокрема, одна хвиля атак була таргетована на систему мобільного банкінгу ПриватБанку та Ощадбанку. Друга хвиля атак була здійснена на сайти низки банків.

Коментарі
Додати коментар