До новин

Верховний суд остаточно підтвердив законність виведення з ринку банку "Капітал"

18 лютого, 2022
Банкрутство фінустанов
Верховний суд остаточно підтвердив законність виведення з ринку банку "Капітал"

Касаційний адміністративний суд у складі Верховного суду 19 січня відмовив у відкритті касаційного провадження за касаційною скаргою акціонерів банку "Капітал", залишивши в силі рішення судів попередніх інстанцій про правомірність рішень Національного банку про віднесення фінустанови до категорії неплатоспроможних та його ліквідацію.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на пресслужбу Нацбанку.

Ухвала Верховного Суду є остаточною та оскарженню не підлягає.

Позивачами в цій справі були власники істотної участі в ПАТ "АКБ "Капітал" – ТОВ "Промгаз України" (15% акцій) та Руслан Щербань (34% акцій).

"Національний банк вітає законне та обґрунтоване судове рішення. Верховний Суд, всебічно дослідивши матеріали справи, дійшов висновку про наявність підстав для визнання касаційної скарги необґрунтованою та відмови у відкритті касаційного провадження. Таким чином, постанова Шостого апеляційного адміністративного суду від 29.11.2021 та рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 27.07.2021 у справі № 826/15723/17, якими підтверджено правомірність рішень регулятора про віднесення ПАТ "АКБ "Капітал" до категорії неплатоспроможних та його ліквідацію, залишаються в силі", – зазначив начальник управління претензійно-позовної роботи Юридичного департаменту Національного банку України Віктор Григорчук.

Коментарі
Додати коментар