До новин

Черкаська продовольча компанія просить суд відмінити рішення про її банкрутство

09 червня, 2015
Резонансні справи
Черкаська продовольча компанія просить суд відмінити рішення про її банкрутство

Сьогодні у Києві розглядають апеляційну скаргу Черкаської продовольчої компанії на рішення Господарського суду області, який визнав підприємство банкрутом.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі Черкаської обласної держаної адміністрації.

За словами юриста Валерія Макєєва, який відстоює інтереси трудового колективу ЧПК, майна та активів компанії достатньо для погашення всіх її боргових зобов’язань.

«Підприємство справді має кредитні зобов’язання як перед ще донедавна російським Альфа-банком, так і перед іншими кредиторами. Однак суд виніс ухвалу про початок ліквідаційної процедури, не дослідивши документи, які свідчать про платоспроможність підприємства», - йдеться у повідомленні.

«Проти судді вже порушено кримінальне провадження. Це вперше в області маємо такий прецедент. Відкрито також кримінальні провадження і щодо арбітражного керуючого – ліквідатора підприємства», – говорить Валерій Макєєв.

Ще одну апеляційну скаргу подав державний Укрексімбанк. Вона стосується занадто високої грошової винагороди ліквідатору за рахунок майна, що перебуває в заставі цього банку. Оскільки саме «Укрексімбанк» є головним кредитором-заставоутримувачем.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, ліквідатор виставляє на продаж майно Черкаської продовольчої компанії.

Коментарі
Додати коментар