До новин

Уряд докапіталізує Укргазбанк на 633 млн грн

16 червня, 2015
Банкрутство фінустанов
Уряд докапіталізує Укргазбанк на 633 млн грн

Кабінет міністрів України візьме участь у докапіталізації державного Укргазбанку на суму різниці між придбаними банком зобов'язаннями і активами банку «Київ», але не більше 633 млн гривень.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на текст відповідної постанови від 15 червня 2015 року, опублікованої на сайті уряду.

«Держава бере участь у додатковій капіталізації Укргазбанку шляхом придбання акцій додаткової емісії зазначеного банку в сумі, яка буде визначена як різниця вартості між набутими цим банком зобов'язаннями і активами банку «Київ», але не більше 633 млн грн, в обмін на облігації внутрішньої державної позики», - йдеться в постанові №384.

Цією ж постановою уряд зобов'язав Міністерство фінансів випустити облігації внутрішньої держпозики для докапіталізації Укргазбанку з терміном обігу 10 років за ставкою дохідності на рівні 9,5% річних.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, ФГВ продовжив тимчасову адміністрацію в банку «Київ».

Нагадаємо, що 24 лютого Національний банк України визнав неплатоспроможним націоналізований у 2009 році банк «Київ» для подальшої передачі його активів та зобов'язань державному Укргазбанку. В результаті цього Фонд гарантування вкладів фізичних осіб ввів у банк тимчасову адміністрацію для інвентаризації, оцінки і складання реєстру активів і зобов'язань банку «Київ».

Коментарі
Додати коментар