До новин

ФГВФО уклав договір про продаж ТРЦ Фірташа

07 березня, 2019
Продаж
ФГВФО уклав договір про продаж ТРЦ Фірташа

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб підписав договір про продаж прав вимоги банку "Надра" за кредитними договорами, в заставі за якими знаходиться недобудований ТРЦ "Республіка" в Києві.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на документ, опублікований 5 березня в системі державних закупівель ProZorro.

З боку ФГВФО договір підписала уповноважена особа на ліквідацію ПАТ "КБ" Надра ", з боку покупця - гендиректор ТОВ "Солтекс Капітал" Інна Пилюченко і виконавчий директор Денис Лукашевич.

5 лютого Фонд гарантування вкладів фізичних осіб в ході "голандського" аукціону продав права вимог за двома кредитами, в заставі за якими знаходиться недобудований столичний торгово-розважальний центр Respublika.

Переможцем торгів стала компанія "Солтекс Капітал". Переможець аукціону заплатить за недобудований ТРЦ 777,131 млн грн.

В аукціоні брали участь три компанії, втім від двох з них заявок в ході торгів не надходило.

Крім недобудованого ТРЦ в заставі банку перебувала іпотека трьох земельних ділянок загальною площею 15,72 га та майнові права за попередніми договорами оренди торгових площ в ТРЦ.

Згідно з даними YouControl, кінцевим бенефіціаром "Солтекс Капітал" є громадянин Великобританії Джонсон Роберт Алан. Уповноважені особи - Андрій Лехицький та Василь Астіон.

Статутний капітал ТОВ "Солтекс капітал" становить 3,1 млн грн. Вид діяльності підприємства - "Інші види фінансових послуг, за винятком послуг страхових і пенсійних фондів".

Інвесторами проекту ТРЦ Respublika були Дмитро Фірташ та Вагіф Алієв.

Вперше ТРЦ "Республіка" намагалися продати 7 липня 2017 року за 2,5 млрд грн.

У травні 2018 року Фонд гарантування вкладів фізичних осіб не зміг продати ТРЦ за 1,1 мільярда гривень - покупців знайти не вдалося.

Проект будівництва ТРЦ "Республіка" був припинений у 2015 році рішенням власника.

Введення в експлуатацію ТРЦ, будівництво якого розпочато навесні 2012 року на Кільцевій дорозі в Києві, планувався в четвертому кварталі 2014 року.

У ТРЦ "Республіка", який після відкриття може стати найбільшим ТРЦ в Києві і Україні, будуть розташовані 450 магазинів і зона розваг на площі понад 22 тис. кв. м.

Коментарі
Додати коментар