До новин

Укрсоцбанк припинив обслуговувати свої платіжні картки

07 березня, 2019
Ліквідація
Укрсоцбанк припинив обслуговувати свої платіжні картки

Починаючи з 1 березня, «Укрсоцбанк» припинив обслуговувати всі платіжні картки своїх клієнтів. Як наслідок, клієнти банку, які мають його платіжну картку, не можуть нею розрахуватися та зняти з неї готівку.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Finclub.

Зазначається, що припинення обслуговування платіжних карток відбулось у зв’язку з тим, що «Укрсоцбанк» викупив банк з російським капіталом — «Альфа банк», який поступово інтегрує його у власну структуру.

Як наслідок поглинання одного банку іншим, рахунки клієнтів «Укрсоцбанку» переведуть до «Альфа банку», а сам «Укрсоцбанк» втратив можливість випускати власні платіжні картки. Клієнтам «Укрсоцбанку» запропонували або зняти кошти з відкритих рахунків через каси, або отримати платіжні картки «Альфа банку».

За даними Національного банку України, «Альфа-банк» належить кільком росіянам. Зокрема, акції банку належить одному з найбагатших російських олігархів Михайлу Фрідману, який має ізраїльське громадянство. На початку 2000-х Фрідман брав активну участь у суспільному житті Росії, зокрема очолював суспільну палату РФ як представник сімей військовослужбовців. Також олігарх має тісні зв’язки з чинною президентською адміністрацією Росії.

Напередодні повідомлялось, що «Укрсоцбанк» подав до суду на Національний банк України з вимогою скасувати рекордний штраф за сприяння відмиванню коштів.

Нагадаємо, що Нацбанк наклав на Укрсоцбанк штраф у розмірі 30,4 мільйона гривень за порушення вимог фінансового моніторингу, зокрема видачу 1 мільярда гривень готівки особам за фіктивними документами, або взагалі без документів. Після рішення про накладання штрафу на «Укрсоцбанк», банк повідомив, що не погоджується з таким рішення регулятора, адже виявив відмивання коштів ще задовго до перевірки та припинив такі операції.

Коментарі
Додати коментар