До новин

Колишній очільник Нацкомфінпослуг купує активи збанкрутілого банку з дисконтом у 94%

13 березня, 2019
Продаж
Колишній очільник Нацкомфінпослуг купує активи збанкрутілого банку з дисконтом у 94%

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб провів “голландський” аукціон з продажу прав вимоги неплатоспроможного банку “Київська Русь” за 15 кредитними договорами з юрособами. Загальний обсяг відповідних активів, що перебувають в заставі НБУ, - 1,53 млрд грн.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на сайт «Prozorro.Продажі».

Переможцем аукціону стало ТОВ "ФК "Веста", яке запропонувало 90,5 млн грн, що становить 31% від стартової ціни (292,5 млн грн) або 6% від номінальної вартості активів (1,53 млрд грн).

За даними ФГВФО, середня прострочена заборгованість за проданими кредитами – 4 роки. Судове провадження триває щодо 4 кредитів і ще 4 передані в роботу Державної виконавчої служби.

У забезпеченні за кредитами, що входять до цього пулу, - виробничі та адміністративні приміщення молокозаводу (цехи), очисні споруди, котельня, а також земельна ділянка та будинок.

Як відомо, в лютому ФГВФО продав пул активів банку “Форум” на 12,7 млрд грн за 125 млн грн (тобто з дисконтом 99%) для ТОВ "ФК "Веста".

Також у лютому ТОВ “ФК “Веста” стало переможцем аукціону, на якому ФГВФО продавав права вимоги Дельта Банку до “Укргазвидобування” на 229,4 млн грн (ціна купівлі - 110,1 млн грн, тобто дисконт склав 52%).

Крім того, в грудні ТОВ "ФК "Веста" викупило у ФГВФО пул активів кількох банків-банкрутів на 6,8 млрд грн за 130 млн грн (тобто з дисконтом 98%).

За даними держреєстру, серед засновників ТОВ "ФК "Веста" - Андрій Волков, який у 2014 році після Євромайдану очолював Нацкомфінпослуг (був призначений урядом Арсенія Яценюка), а в 2006-2009 рр. був главою правління “Альфа-Банку (Україна)”.

ЗМІ писали, що призначення Волкова на посаду глави Нацкомфінпослуг лобіювала група “УДАР”, а також нардеп Віталій Хомутиннік.

Коментарі
Додати коментар