До новин

Фонд гарантування не знайшов покупців на 7 млрд грн боргів перед Дельта Банком

18 березня, 2019
Продаж
Фонд гарантування не знайшов покупців на 7 млрд грн боргів перед Дельта Банком

Фонд гарантування вкладів фізосіб 14 березня провів “голландський” аукціон з продажу прав вимоги Дельта Банку за низкою кредитних договорів на 7,13 млрд грн, але покупців не знайшлося.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Finbalance.

За інформацією видання, попри те, що в ході торгів стартова ціна (яка відповідає номінальній сумі заборгованості) знижувалася до 1,42 млрд грн (тобто дисконт сягав 80%), покупців не знайшлося.

Відповідно до судових матеріалів, боржниками за відповідними кредитними угодами 2011-2014 років (у т.ч. №ВКЛ-2011020/1, №ВКЛ-2010201, №ВКЛ-2016252, №ВКЛ-2016313, №ВКЛ-2016495) є ТОВ "Факторіал М" (раніше називалося ТОВ "Боні і Клайд"), ТОВ "Антарес-Торгсервіс", ТОВ ТОВ “Еплада”, ТОВ “Еквіті Ін” (раніше називалося ТОВ “САБ-Р”), ТОВ “Трансінвест Україна”.

Перелічені компанії фігурували в матеріалах кримінальних проваджень щодо можливого виведення Дельта Банком рефінансування НБУ та в публікаціях ЗМІ щодо видачі фінустановою позик для компаній-“пустишок”.

Як повідомлялося, у січні Фонд гарантування намагався продати активи Дельта Банку з подібною “специфікою” на 8,7 млрд грн. І теж безуспішно. Тоді йшлося про права кредитної вимоги в т.ч. до таких боржників: ТОВ "Ріал Істейт Компані", ТОВ “ТІ ЕЛ СІ СІСТЕМС”, ТОВ “Український Бізнес-Франчайзинг”, ТОВ “Мерчант Хауз”.

Згідно з матеріалами відповідних кримінальних проваджень, окремі службові особи, принаймні, частини згаданих компаній водночас були співробітниками Дельта Банку.

Власник фінустанови Микола Лагун відкидав можливість таких зловживань.

Коментарі
Додати коментар