До новин

Черговий пул кредитів юросіб виставили на аукціон у квітні

21 березня, 2019
Продаж
Черговий пул кредитів юросіб виставили на аукціон у квітні

22 квітня у системі ProZorro.Продажі, відбудеться аукціон з продажу пулу активів юридичних осіб, що перебувають на балансі 8 неплатоспроможних банків: АТ «Імексбанк», ПАТ «ВіЕйБі Банк», ПАТ «Банк «Київська Русь», ПАТ «КБ «Надра», ПАТ «Інтеграл-банк», ПАТ «Діамантбанк», АТ «Дельта Банк» та АТ «Банк «Фінанси та Кредит».

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Фонду гарантування вкладів фізосіб.

У ФГВФО розповіли, що до складу пулу увійшли права вимоги за 71 кредитом юридичних осіб, 2 кредити фізичних осіб та 8 позицій дебіторської заборгованості.

Торги пройдуть за голландською моделлю аукціону.

Середня прострочена заборгованість за кредитами – 8  років. Загальна заборгованість за договорами склала 3 681 млн грн. За 66 кредитами тривають судові провадження. Ще 5 кредитів перебувають на опрацюванні Державної виконавчої служби.

Стартова ціна пулу – 746 млн грн.

У забезпеченні за кредитами, зокрема: будівлі та споруди колгоспного ринку на 300 торгових місць в м. Кременчук Полтавської обл., земельні ділянки в Херсонській обл.

Права вимоги за кредитами, включеними до складу пулу, до цього виставлялися на індивідуальний продаж до 17 разів.

Як відомо, на початку липня 2018 року Фонд гарантування представив політику формування пулів корпоративних кредитів. В основу було покладено так званий календарний підхід, коли до складу пулу у хронологічному порядку проведення аукціонів включаються активи, індивідуальний продаж яких не відбувся.

Кожен наступний лот починає формуватися автоматично, щойно попередній досягне встановленої нижньої межі щодо розміру пулу – загальна сума заборгованості за кредитами сягне 1 млрд грн.

Календарний підхід до формування пулів покликаний повністю нівелювати «суб’єктивний фактор» і можливість стороннього втручання у цей процес. Нагадаємо, аукціони з продажу пулів стартували 3 вересня 2018 року.

Коментарі
Додати коментар