До новин

ФГВФО знову виставляє на продаж іпотечні кредити 3 банків

25 березня, 2019
Продаж
ФГВФО знову виставляє на продаж іпотечні кредити 3 банків

Фонд гарантування вкладів фізосіб повторно виставляє на продаж пул працюючих іпотечних кредитів трьох банків.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на сайт ФГВФО.

За даними Фонду, 8 квітня у системі ProZorro.Продажі відбудуться торги з реалізації кредитного портфелю, до якого входять права вимоги за 72 кредитними договорами ПАТ «БАНК ФОРУМ», 2 кредитними договорами Банк «Демарк» і 1 кредитним договором  АКБ «НОВИЙ».

Стартова ціна 19,924 млн грн.

Усі кредити зібрані в цьому пулі забезпечені іпотекою і раніше виставлялися на індивідуальні торги у системі ProZorro.Продажі, але не були викуплені.

Особливість цього портфелю у тому, що всі кредити обслуговуються і мають ліквідну заставу. У складі пулу їх можна викупити з максимальною  знижкою 40%.

Торги лоту F191GL42877 пройдуть за голландською моделлю аукціону з поетапним зниженням ціни. Це дасть змогу покупцям самостійно встановити ринкову вартість активу. За правилами голландського аукціону  на ProZorro.Продажі після зупинки одним з учасників автоматичного зниження ціни, починається етап подачі закритих цінових пропозицій, коли інші учасники мають змогу запропонувати більшу ціну, ніж зафіксована.

Таким чином – це створює здорову конкуренцію за лот і найбільш точно визначає ринкову вартість активу.  Нагадаємо, той хто зупинив зростання ціни, тобто зробив першу ставку, має право останньої закритої цінової пропозиції.

Ознайомитися з пулом, зокрема, матеріалами кредитних справ, що увійшли до складу пулу, потенційні інвестори можуть у кімнаті даних.

Коментарі
Додати коментар