До новин

Попри триваючий конфлікт з АРМА, Фонд гарантування готує стадіон "Чорноморець" до продажу

05 квітня, 2019
Продаж
Попри триваючий конфлікт з АРМА, Фонд гарантування готує стадіон "Чорноморець" до продажу

Фонд гарантування вкладів фізосіб продовжує конфліктувати з Агентством з розшуку корупційних активів довкола стадіону “Чорноморець”, але все одно готує актив до продажу.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на інтерв'ю директора-розпорядника ФГВФО Костянтина Ворушиліна для Liga.net.

“Ми передали його в управління. Так би це обходилося нам в кілька мільйонів гривень на місяць - з урахуванням податків і інших витрат. Сама по собі чаша стадіону нікому не потрібна, на жаль. Інтерес можуть становити прилеглі об`єкти - бізнес-центр, ресторани і тому-подібні речі. Тому ми хочемо, щоб продажем займався іноземний майданчик - за кордоном ми бачили зацікавленість, але для її утримання потрібно зробити хороший пресейл і витратити гроші на юридичний супровід, щоб не було ризиків, що актив "ведуть", - зазначив Ворушилін.

Говорячи про перехід стадіону під контроль АРМА з ініціативи правоохоронців, глава ФГВФО зауважив, що “не можу звинувачувати когось конкретно, але всі розуміють, що АРМА в цьому сенсі теж може бути інструментом”.

“Якщо актив виявляється в керованих руках, його можна продати за непрозорою процедурою потрібним людям, а потім колишній власник може подати в суд і відсудити об`єкт назад. АБо не відсудити, а відразу купити на підставні компанії без прозорої процедури маркетингу і торгів. Варіантів багато. Важливо, хто і як з боку держави розпоряджається цим майном”, - резюмував Ворушилін.

Коментарі
Додати коментар