До новин

Вкладнику банка-банкрота повертатимуть до 200 тис. грн, незалежно від кількості його депозитів

02 лютого, 2015
Банкрутство фінустанов
Вкладнику банка-банкрота повертатимуть до 200 тис. грн, незалежно від кількості його депозитів

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб буде відстежувати усі вклади клієнтів банків, що ліквідуються, і повертати не більше 200 тис. гривень, незалежно від суми коштів на усіх рахунках, розповідає директор компанії з управління активами Андрій Золотухін.

Про це повідомляє інформаційний портал "Банкрутство & Ліквідація" із посиланням на "Голос Столиці".

Золотухін розказав, що перевірку проводитиме уповноважена особа ФГВФО. Перевірці буде піддано всі документи, укладені банком за останній рік. І відповідно до Цивільного кодексу, такі угоди визнаються недійсними без рішення суду.

"Йдеться про конкретний банк, в якому працює Фонд гарантування вкладів. От якщо у вас в конкретному банку чотири договори по 50 тис., в сумі 200, то вам всі 200 повернуть, а ось якщо у вас 10 договорів по 50 тис., то це вже 500, тому 300 тисяч будуть визнані недійсними, а 200 вам повернуть. І більше того, це рішення приймає представник Фонду без звернення до суду. Але передбачений варіант захисту для фізичної особи, щодо якої таке рішення прийнято. Якщо фізособа не погоджується з таким рішенням, вона має право подати до суду і оскаржити це рішення, тому варіант захисту все-таки є", - пояснив подробиці експерт.

Як раніше повідомляв інформпортал "Банкрутство & Ліквідація", станом на 1 січня 2015 року активи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб досягли показника 16,9 млрд гривень.

Джерело фото: b-port.com

Коментарі
Додати коментар