До новин

Конфісковану фабрику Фірташа у Таджикистані не можуть продати кілька років поспіль

08 квітня, 2019
Продаж
Конфісковану фабрику Фірташа у Таджикистані не можуть продати кілька років поспіль

Влада Таджикистану знизила ціну на швейну фабрику «Гулістон Душанбе», що раніше належала українському олігарху Дмитру Фірташу, із 4 до 2,5 мільйонів доларів.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на OCCRP.

Держкомітет з інвестицій та управління держмайном Таджикистану опублікував нову ціну. Влада планує продати всі акції (242 тисячі) одним лотом.

Зазначається, що покупця для цієї фабрики не можуть знайти вже три роки.

Перший раз фабрику Фірташу, а пізніше конфісковане державою підприємство намагалися продати на аукціоні у вересні 2016 року. Після цього торги проводили в січні 2017-го і в грудні 2018 року.

Нагадаємо, в 2014 році Економічний суд Душанбе визнав недійсною угоду з купівлі компанією Фірташа 95% акцій швейної фабрики «Гулистон Душанбе». Активи підприємства постановили передати в розпорядження уряду Таджикистану.

Ще 5% належало синові екс-міністра промисловості Таджикистану, який знаходиться в тюремному ув'язненні, Зайда Саидова Хайрулло Саидова. Підприємство було приватизоване у 2002 році, коли Саїдов був міністром промисловості республіки. Суд визнав приватизацію незаконною.

Суд країни також визнав незаконною купівлю Фірташем компанії «Таджиказот», встановивши, що ціна за угодою була занижена. Слідство встановило, що Фірташ купив її за ціною в 20% від вартості акцій.

Агентство із державного фінансового контролю і боротьби з корупцією Таджикистану також звинуватило бізнесмена в нецільовому використанні коштів і незаконному продажі обладнання.

Коментарі
Додати коментар