До новин

Суд підтвердив початок ліквідації "Міжнародного центру торгівлі"

15 квітня, 2019
Ліквідація
Суд підтвердив початок ліквідації "Міжнародного центру торгівлі"

Північний апеляційний госпсуд 26 березня залишив без змін рішення Госпсуду Києва, яким було визнано банкрутом ТОВ "Міжнародний центр торгівлі" та відкрито ліквідаційну процедуру.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на судову ухвалу.

У ході судового процесу Укргазбанк зазначав, що “майна боржника явно недостатньо для задоволення вимог кредиторів, а його стан фінансово-господарської діяльності свідчить про надкритичну неплатоспроможність”.

Як відомо, ухвалою суду від 18.02.2015 було затверджено реєстр кредиторів ТОВ "Міжнародний центр торгівлі", в який включені в т.ч. вимоги Укргазбанку на 234,5 млн грн (з яких 208,8 млн грн - вимоги четвертої черги, а 25,7 млн грн - вимоги шостої черги). Крім того, окремо до реєстру були внесені вимоги Укргазбанку, які забезпечені заставою боржника, на суму 122,6 млн грн.

1 листопада 2018 року відбулося засідання комітету кредиторів ТОВ "Міжнародний центр торгівлі" (складався з єдиного кредитора - Укргазбанку), за підсумками якого, розпорядник майна, збори та комітет кредиторів боржника прийняли рішення про звернення до суду з клопотанням про визнання боржника банкрутом та відкриття щодо нього ліквідаційної процедури.

“Враховуючи, що пропозицій санації боржника, мирової угоди суду не надано, а також з урахуванням відсутності доказів, що платоспроможність боржника може бути відновлена, суд вважає за необхідне ввести процедуру ліквідації та визнання боржника банкрутом”, - йшлося в постанові Госпсуду м. Києва від 12.12.2018.

Влітку 2018 року Укргазбанк підтверджував інформацію, що Госпсуд м. Києва став на бік Укргазбанку та постановив повернути 11 знайдених баштових кранів та 8 платформ у власність компанії «Міжнародний центр торгівлі» для подальшої реалізації та погашення заборгованості.

Як зауважувалося, таким чином, суд визнав недійсними електронні торги та їхні результати, за якими державна виконавча служба продала як запчастини та комплектуючі заставні баштові крани Укргазбанку у власність компанії «Підйомні машини» “за значно заниженою ціною у розмірі 4,9 млн грн”.

Як зазначалося, у 2007-2008 роках Укргазбанк та ТОВ “Міжнародний центр торгівлі” уклали 7 кредитних договорів на загальну суму 128 млн грн, понад 3 млн дол та 95 тис євро. Гроші були потрібні на купівлю баштових кранів Potain. Однак у 2011 році сплата заборгованості була припинена, а правоохоронці розслідували незаконне відчуження майна, що перебуває у заставі Укргазбанку.

Тоді констатувалося, що слідчі продовжують встановлювати місцезнаходження всіх 35 баштових кранів вартістю 379 млн грн. Як зазначалося, принаймні, частину з них використовували відомі забудовники.

Разом з тим, наразі Укргазбанк у Верховному Суді оскаржує постанову Північного апеляційного госпсуду від 28.02.2019, якою було скасовано ухвалу Госпсуду м. Києва від 25.07.2018 про незаконність прилюдних торгів (аукціону), проведених 08.07.2013 з реалізації арештованого рухомого майна ТОВ "Міжнародний центр торгівлі" (за 4,9 млн грн).

За даними держреєстру юросіб, засновниками ТОВ “Міжнародний центр торгівлі” є Олег Яремчук та Олег Чернюк.

Коментарі
Додати коментар