До новин

Суд розпочав банкрутство Дніпропетровського трубного заводу

22 червня, 2015
Банкрутство підприємств
Суд розпочав банкрутство Дніпропетровського трубного заводу

Господарський суд Дніпропетровської області 11 червня 2015 року порушив справу про банкрутство ПАТ «Дніпропетровський трубний завод», який контролюється акціонерами корпорації «Індустріальний союз Донбасу».

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на текст ухвали суду у справі № 904/4592/15.

Розпорядником майна ДТЗ призначено Дениса Ткаченка.

Дніпропетровський трубний завод - один з провідних виробників труб з чорного металу та біметалічних труб - минулого року збільшив поточні зобов'язання до 1,3 млрд гривень, а непокритий збиток ДТЗ станом на кінець 2014 року складав більше 757 млн гривень.

Нагадаємо, 6 січня 2015 року Господарський суд Дніпропетровської області своєю ухвалою вже розпочинав процес банкрутства Дніпропетровського трубного заводу, ініціатором цієї процедури виступив Радикал Банк. Завод заборгував фінустанові майже 490 тис. доларів.

Пізніше, 15 січня, ДТЗ подав до суду клопотання про припинення провадження у справі про банкрутство на підставі того, що грошові вимоги кредитора повністю забезпечені заставним майном боржника, і 29 січня госпсуд взяв до уваги те, що ознак неплатоспроможності ДТЗ немає і на цій підставі припинив провадження у справі про банкрутство ДТЗ.

Не погодившись із припиненням провадження у справі про банкрутство, Радикал Банк подав апеляцію, а 22 лютого Дніпропетровський апеляційний госпсуд цю апеляцію відхилив.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Дніпропетровський трубний завод заборгував енергохолдингу ДТЕК Ріната Ахметова 15 млн гривень.

Коментарі
Додати коментар