До новин

Фонд гарантування визначив повноваження ліквідатора ВіЕйБі Банку

03 травня, 2019
Ліквідація
Фонд гарантування визначив повноваження ліквідатора ВіЕйБі Банку

Відповідно до рішення виконавчої дирекції Фонду гарантування вкладів фізичних осіб відкликано повноваження ліквідатора «Всеукраїнський акціонерний банк», делеговані Луньо І.В. з 2 травня 2019 року.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Фонду.

Також відповідно до вищезазначеного рішення, з 2 травня 2019 року уповноваженою особою Фонду на ліквідацію ПАТ «ВіЕйБі Банк» призначено Попача І.М. і делеговано йому повноваження ліквідатора ПАТ «ВіЕйБі Банк», визначені пунктами 4, 5, 6 та 8 частини другої статті 37, пунктом 4 частини першої статті 48 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» а саме:

- організація правової роботи, зокрема, юридичного супроводження діяльності банку та представництва інтересів ПАТ «ВіЕйБі Банк» в органах судової влади, органах прокуратури, правоохоронних органах та органах виконавчої служби України;

- проведення аудиторських перевірок та юридичних експертиз діяльності ПАТ «ВіЕйБі Банк»;

- представництво ПАТ «ВіЕйБі Банк» в органах державної влади.

Водночас, повноваження ліквідатора ПАТ «ВіЕйБі Банк», передбачені статтями 37, 38, 47-52, 521, 53 Закону, у тому числі з підписання всіх договорів, пов’язаних із реалізацією активів банку у порядку, визначеному Законом, окрім повноважень щодо звернення до пов’язаної з банком особи з вимогою про відшкодування шкоди та звернення з такою вимогою до суду, а також з вимогою до небанківської фінансової установи, якою від фізичних осіб залучені як позики або вклади кошти, що згідно із Законом прирівнюються до вкладів, та повноважень в частині організації реалізації активів банку, визначених пунктами 4, 5, 6 та 8 частини другої статті 37, пунктом 4 частини першої статті 48 Закону делеговано Луньо І.В. з 2 травня 2019 року.

Коментарі
Додати коментар