До новин

Система Prozorro може забезпечити прозорий продаж майна боржників за новим Кодексом з банкрутства - Нефьодов

20 травня, 2019
Продаж
Система Prozorro може забезпечити прозорий продаж майна боржників за новим Кодексом з банкрутства - Нефьодов

Реалізація майна боржника відповідно до вимог нового Кодексу з процедур банкрутства має здійснюватися через систему "Прозорро.Продажі".

Про це повідомляє перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов, передає інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Дуже важливо імплементувати цей процес реалізації майна боржника саме через систему "Прозорро.Продажі" в якісний і прозорий механізм", - сказав він.

Як зазначив Нефьодов, через систему "Прозорро.Продажі" реалізуються аналогічні активи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на мільярд гривень щомісяця. "Ми побудували якісний процес, до якого немає жодної претензії ні від українських гравців, ні від іноземних, ні від українських банків, ні від міжнародних партнерів. Тому такий самий процес імплементували і для малої приватизації, для продажу надлишкового майна держпідприємств і комунальних підприємств, для видачі спецдозволів на користування надрами", - додав він, наголосивши, що "Прозорро.Продажі" об'єднує понад 50 бірж і торговельних майданчиків.

Як повідомлялося, Верховна Рада 18 жовтня 2018 року схвалила Кодекс з процедур банкрутства (№8060), а президент України у квітні 2019 року його підписав. У ньому прописано принципово нові підходи до банкрутства, зокрема банкрутство фізичних осіб та електронні аукціони для продажу майна боржників через електронну систему. Електронна торговельна система має бути дворівневою, складатися з центральної бази даних із модулем аукціону й електронних майданчиків. У Міністерстві юстиції України розпочато розробку процедури проведення електронних аукціонів для продажу майна банкрутів.

Коментарі
Додати коментар