До новин

НБУ вирішив ліквідувати банки "Порто-Франко", "Аксіома" та "Демарк"

02 лютого, 2015
Банкрутство фінустанов
НБУ вирішив ліквідувати банки "Порто-Франко", "Аксіома" та "Демарк"

Національний банк України 30 січня 2015 року прийняв рішення про відкликання банківських ліцензій та ліквідацію трьох неплатоспроможних банків – "Порто-Франко" (Одеса), "Аксіома" (Дніпропетровськ) та "Демарк" (Чернігів).

Про це інформаційному порталу "Банкрутство & Ліквідація" повідомили в прес-службі Нацбанку.

Підставою для прийняття регулятором відповідних рішень стала пропозиція Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, зумовлена відсутністю інших способів виведення з ринку цих банків.

Дата початку виплат відшкодувань вкладникам ліквідованих банків поки невідома. У прес-службі НБУ лише зазначили, що це буде здійснено у найкоротші терміни.

За даними Нацбанку, всі три фінустанови проводили ризикову діяльність, що створювало істотні загрози виконанню зобов’язань перед вкладниками та іншими кредиторами.

Крім того, за інформацією регулятора, банки "Демарк", "Порто-Франко" та "Аксіома" порушували вимоги законодавства з питань запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму.

Як раніше повідомляв інформпортал "Банкрутство & Ліквідація", наприкінці січня Фонд гарантування вкладів фізичних осіб вніс пропозицію в Національній банк України позбавити банківської ліцензії та ліквідувати банки "Демарк", "Аксіома" та "Порто-Франко".

Джерело фото: inverpriban.com

Коментарі
Додати коментар