До новин

ФГВФО спробує продати "права" Платинум Банку на скандальний одеський офіс

21 травня, 2019
Продаж
ФГВФО спробує продати "права" Платинум Банку на скандальний одеський офіс

Фонд гарантування вкладів фізосіб планує провести “голландський” аукціон з продажу “майнових прав на нежилу будівлю та споруди, які є відмінними від права власності” площами 10231,1 кв.м та 842,6 кв.м, за адресою м.Одеса, проспект Шевченка, 4А.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Finbalance.

Стартова ціна лоту - 475,3 млн грн. У ході торгів вона може знизитися до 237,6 млн грн.

Додамо, що 27.03.2019 Госпсуд м. Києва відмовився задовольнити позов ліквідатора Платинум Банку до Мін’юсту, держреєстора, комунального підприємства Березанської сільської ради Біляївського району Одеської області «Центр реєстрації» (в справі №910/15834/18) про скасування реєстрації права власності на вказане вище майно за ТОВ «Садіг Тофік». Представник ФГВФО наполягав, що нерухомість належить Платинум Банку.

У жовтні-2018 Фонд гарантування заявляв про "кричущий випадок незаконного переоформлення права власності на один із найліквідніших активів ПАТ «Платинум банк» - понад 11 тис кв м нежитлової нерухомості, що розташовується у самому центрі Одеси (просп. Шевченка, 4А), оціночною вартістю 144 млн грн" (цитата).

Як констатував ФГВФО, із реєстру речових прав на нерухоме майно без жодних пояснень вилучено запис про право власності на об’єкт Платинум Банку, і “так само без пояснень та документальних підстав перереєстровано майно на фізичну особу”, яка на основі акту приймання- передачі “(без номера, дати і без прикріплення його копії до Реєстру речових прав на нерухоме майно)” передала права на майно банку юридичній особі – ТОВ «Садіг Тофік», створеній рівно за день до проведеної «оборудки».

Коментарі
Додати коментар