До новин

Бахматюк прокоментував рішення НБУ про ліквідацію його банку

24 травня, 2019
Ліквідація
Бахматюк прокоментував рішення НБУ про ліквідацію його банку

Власник агрохолдингу "Укрлендфармінг" і банку "Фінансова ініціатива" Олег Бахматюк назвав рішення про ліквідацію банку незаконним, однак обіцяє співпрацювати з Фондом гарантування вкладів фізосіб для захисту вкладників.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Ми будемо максимально співпрацювати з Фондом гарантування вкладів фізосіб, щоб захистити інтереси вкладників і кредиторів банку. Я розцінюю таке рішення Нацбанку (про ліквідацію) як відповідь на мої пропозиції про реструктуризацію зобов`язань і недавню критику екс-глави НБУ Валерії Гонтаревої", - заявив бізнесмен.

У той же час, на його думку, саме рішення про ліквідацію банку є незаконним.

"Це рішення незаконне, оскільки воно порушує рішення апеляційного адміністративного суду, який визнав неправомірність введення тимчасової адміністрації в банк", - сказав він.

Як пише інформагентство, за даними на сайті "Укрлендфармінг", відповідне рішення Окружного адміністративного суду Києва набуло чинності 17 квітня 2019 року після перегляду Шостим апеляційним адміністративним судом.

Як повідомлялося, 21 травня НБУ ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідації банку "Фінансова ініціатива". Фонд гарантування вкладів фізосіб в середу почав процедуру його ліквідації терміном на два роки - до 21 травня 2021 року.

Нацбанк відніс банк "Фінансова ініціатива" до категорії неплатоспроможних ще 23 червня 2015 року. Однак перехід до його ліквідації затягнувся в зв`язку з тривалими судовими баталіями про законність такого рішення НБУ.

Згідно з даними Нацбанку України, на 1 квітня 2015 року з розміром активів (19,18 млрд грн) банк "Фінансова ініціатива" займав 16-е місце серед 133 українських банків.

Станом на 1 квітня 2019 року його сумарні активи становили 22,03 млрд грн, тоді як чисті - 5,46 млрд грн. На цю дату в балансі в розділі зобов`язань значилися кошти клієнтів на суму 1,86 млрд грн, в тому числі фізосіб - 1,38 млрд грн., а заборгованість перед Нацбанком складала 7,71 млрд грн.

Коментарі
Додати коментар