До новин

Аукціон з продажу майна «Свеми» не відбувся

06 червня, 2019
Ліквідація
Аукціон з продажу майна «Свеми» не відбувся

Аукціон із продажу майна шосткинської «Свеми», призначений на 31 травня, не відбувся. На нього виставляли один лот вартістю у майже 405 тис грн. За документами аукціону, найдорожчою була насосна станція №2 – її оцінили у 105 тис грн.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на UA Суми.

«Аукціон був призначений на сьогодні на 12 годину, але жодної заявки до вказаного терміну не надходило», — говорить директор «Сумська регіональна біржа-НОВА» Ірина Сурган.

За законом, тепер це майно мають переоцінити, як правило, у сторону зменшення вартості.

«Будівлі, які виставляються на аукціон, знаходяться у незадовільному стані. Вся «Свема» на момент ліквідації знаходилася у незадовільному стані, бо діяльності там ніякої не велося, виробництво там не відбувалося і з часом все воно руйнувалося», — говорить ліквідатор підприємства арбітражний керуючий Ігор Солдаткін.

Перші торги майном «Свеми» почались у 2016 році. За словами Солдаткіна, наразі розпродано до 90% усього, що там було. На момент визнання «Свеми» банкрутом, 345 млн грн – це були вимоги зо трьох десятків кредиторів. Засновником «Свеми» є Фонд державного майна. Підприємство спеціалізувалось на виробництві фотоматеріалів. Статутний капітал банкрута — 488 млн грн.

Коментарі
Додати коментар