До новин

Через дії посадовців Харківського БТЗ збитки сягли 9,7 мільйонів

07 червня, 2019
Збитки
Через дії посадовців Харківського БТЗ збитки сягли 9,7 мільйонів

Відповідно до висновків експертів Державного бюро розслідувань, неправомірними діями посадових осіб Харківського бронетанкового заводу завдано збитків державі в розмірі 9,7 млн гривень.

Про це сказав в ході брифінгу розповіла перший заступник директора Державного бюро розслідувань Ольга Варченко, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

"На виконання договорів ДП було придбано 49 виробів на загальну суму 47 млн грн на виконання умов договорів приватними підприємствами нібито було поставлено нові приціли-далекоміри, після чого заводом було здійснено їх оплату в повному обсязі", - зазначила Варченко.

ДБР встановило, що у серпні 2016 року на адресу НАБУ надійшли матеріали планової ревізії діяльності зазначеного ДП за період 2012-2016 років, яка, зокрема, встановила, що значна частина з тих 49 прицілів фактично поставлено не було, оскільки, наприклад, 10 з них були зняті з військової техніки – танків, що знаходилися на території заводу та належали центру обліку надлишкового майна Міноборони.

"Схема розкрадання бюджетних коштів була досить простою і полягала в тому, що на території заводу знаходились понад 240 танків, що належали центру обліку надлишкового майна. З танків знімалися приціли і ставилися на інші танки, що перебували в тому ж приміщенні", - сказала вона.

"Слідчі ДБР в рамках свого провадження вилучили всю необхідну документацію у Харківському БТЗ, провели обшуки в НАБУ. Крім того, ми призначили комплексну товарознавчу експертизу, відповідно до якої встановлено, що зазначеними неправомірними діями посадових осіб Харківського БТЗ завдано збитків державі в розмірі 9,7 млн грн", - додала вона.

Нагадаємо, сума збитків по справах щодо схем на підприємствах "Укроборонпрому" становить 1 млрд грн.

Коментарі
Додати коментар