До новин

НБУ оштрафував Індустріалбанк майже на 7 мільйонів

13 червня, 2019
Збитки
НБУ оштрафував Індустріалбанк майже на 7 мільйонів

Нацбанк своїм рішенням від 3 червня наклав штраф на “Індустріалбанк” у розмірі 6,85 млн грн за здійснення банком ризикової діяльності у сфері фінансового моніторингу.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Фінбаланс.

7 червня Окружний адмінсуд м. Києва за клопотанням “Індустріалбанку” в рамках забезпечення його позову до НБУ (в справі №640/9912/19) зупинив стягнення вказаного штрафу.

Згідно з судовими матеріалами, в своїй позовній заяві “Індустріалбанк” висловлює думку, що рішення НБУ від 3 червня “є очевидно протиправним та прийняте при неправильному застосуванні Національним банком України норм Закону України "Про банки і банківську діяльність".

Як зазначається, регулятор встановив, що штраф підлягає сплаті впродовж 5 днів з дня отримання “Індустріалбанком” відповідного рішення, а в разі ненадходження від банку у встановлений строк документів, що підтверджують сплату штрафу, “вказане рішення буде надіслано для примусового виконання до відповідного органу державної виконавчої служби”.

У цьому контексті Окружний адмінсуд м. Києва дійшов висновку, що “невжиття заходів забезпечення позову може істотно ускладнити чи навіть унеможливити виконання рішення суду та ефективний захист і поновлення порушених прав позивача, які він має намір захистити”.

Водночас суд звернув увагу на “відсутність підстав стверджувати про очевидні ознаки протиправності рішення Національного банку України від 03 червня 2019 року №215/БТ про накладення штрафу на ПАТ АКБ "Індустріалбанк" до розгляду справи по суті та дослідження обставин прийняття оскаржуваного рішення”.

Коментарі
Додати коментар