До новин

НБУ оскаржить рішення суду про скасування ліквідації банку "Юнісон"

16 липня, 2019
Ліквідація
НБУ оскаржить рішення суду про скасування ліквідації банку "Юнісон"

Національний банк подасть апеляцію на рішення Окружного адміністративного суду Києва про скасування рішення правління НБУ №345 від 18 червня 2018 року про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку "Юнісон".

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Рішення Окружного адміністративного суду Києва від 30 травня 2019 року щодо оскарження рішення Національного банку про відкликання банківської ліцензії в ПАТ "Банк "Юнісон" не набуло чинності, й Національний банк оскаржить його в апеляційному порядку", - повідомили в прес-службі НБУ у відповідь на запит агентства.

Як повідомлялося, Окружний адміністративний суд Києва 30 травня 2019 року за позовом двох колишніх акціонерів банку "Юнісон" скасував рішення правління НБУ №345 від 18 червня 2018 року про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку.

Позови подали дві кіпрські компанії - "Інтентост Системс ЛТД" і "Мелігант Груп ЛТД".

Своїм рішенням суд також визнав протизаконним і скасував рішення виконавчої дирекції Фонду гарантування вкладів фізичних осіб від 19 червня 2018 року №1725 про початок процедури ліквідації банку "Юнісон" і делегування повноважень ліквідатора банку.

Суд зобов'язав НБУ повернути банку "Юнісон" банківську ліцензію та генеральну ліцензію на здійснення валютних операцій.

Як повідомлялося, Верховний Суд у вересні-2018 підтвердив безпідставність вимог акціонера банку "Юнісон" до НБУ й залишив без задоволення касаційну скаргу акціонера ПАТ "Банк "Юнісон" – компанії "Мелігант Груп ЛТД" на постанову Вищого адміністративного суду України від 14 лютого 2017 року, за яким рішення судів попередніх інстанцій про відмову в задоволенні позову залишено без змін.

НБУ зарахував банк "Юнісон" до категорії неплатоспроможних 28 квітня 2016 року через непрозору структуру власності. На момент ухвалення цього рішення акціонерами банку були 11 компаній, зареєстрованих на Кіпрі, жодна з них не володіла часткою 10% або більше статутного капіталу банку.

Рішення про ліквідацію цього банку НБУ ухвалив 18 червня 2018 року.

Коментарі
Додати коментар